21/11/2016 : Zwemstage Wachtebeke : Volwassenen moeten ook leren …

Daar goed zwemmen voor oudere triatleten vaak een probleem is maken we er binnen onze club werk van om hun “een feeling” voor efficiĆ«nt zwemmen aan te leren. Ons trainersteam past op dit vlak harmonieus in elkaar om dit in de praktijk echt waar te maken.

Ondertussen zwemmen onze “vastgeroeste anciens” al best goed. Zo goed … dat de instapdrempel voor nieuwelingen best hoog lijkt (in hun ogen). Om deze ongegronde vrees een beetje weg te nemen organiseerden we een zwemstage in Wachtebeke. Oorspronkelijk enkel voor de mindere zwemgoden … maar uiteindelijk blijkt onze club zo tof te zijn dat de helft van de vaste kern mee de rit naar Wachtebeke wilde maken.

Het concept van het trainingsweekend was : “bewust worden van de basiscomponenten van crawlzwemmen”. Te vaak hebben we het over kleinzerige zwemdetails en vergeten we de basisfouten. Even de camera erbij genomen en iedereen kort feedback gegeven in een theorieles zwemmen. Op zo een stagemoment is hier ruimte voor.

Den Ludo zag – als een echte trainer – enkele nieuwe werkpunten in die onderwateropnames en is ondertussen al een heel trainingsplan aan het uitdokteren.

Na 4 zwemtrainingen in een prachtig 50m-bad zagen we toch al best wat veranderingen. Met het laten inklikken van de juiste puzzelstukjes begint het werk van de afgelopen jaren te renderen. Onze zwemmers glijden best mooi door het water en zelfs het been-/voetwerk is bij velen goed te pruimen.

Volgende werkpunt gaat de armstuwing worden … en dat gaat – in combinatie met de huidige zwemhouding – veel tijdswinst opleveren !

Keep up the good work !

20161119_160009