EK Triathlon age group 2017 Kitzbuhel – M18/19 – Yitse Lemmens

DSC_0032

Hier een klein verslagje van mijn weekend en wedstrijd.

Donderdag avond, stress thuis, ik heb dan pas mijn Belgische tri-suit gekregen maar mijn Belgisch shirt is er niet bij, na mailen naar de verantwoordelijke krijgen we gewoon te horen dat hij daar niets kan aan doen. Dus vertrekken zonder shirt.

Vrijdagmorgen, eerst nog naar school om examen wiskunde af te leggen en dan naar huis om, om 1200 stipt te kunnen vertrekken richting Oostenrijk, samen met mijn papa, mijn opa en mijn nonkel. Na een rit van juist 8 uur (zonder files) aangekomen aan het hotel, juist op tijd om de avondmaaltijd nog te nuttigen. Daarna naar de kamer om te gaan slapen.

Op zaterdag staat er gewoon chillen en alles bekijken op de planning. Na het ontbijt gaat we naar de wedstrijdzone om alles te bekijken waar dat ik moet zijn. Alles ziet er groot en goed georganiseerd uit. In de voormiddag hebben we dan ook nog even naar de wedstijden van de dames gekeken om daarna in het centrum van Kitzbuhel de registratie te gaan doen. Blijkt dat de Engelse delegatie hun eigen registratie uren heeft (van die organisatie kan de Belgische bond nog iets leren). Na registreren eerst iets eten. Daarna stond de verkenning van het fietsparcours op het programma. Samen met mijn Opa (zijn fiets hadden we ook meegenomen) begon de verkenning van het parcours. De eerste 7 km waren vlak tot licht dalen maar dan kwam er een pittige helling van 15% gedurende 1.5 km, daarna de afdaling, een stukje vlak. Deze ronde moesten we 3 maal doen (totaal 42 km). Tijdens de verkenning kwam ik tot de conclusie dat mijn achterrem het niet goed deed en deze had ik toch wel nodig. Maar goed dat mijn papa een deel materiaal had meegenomen. Na een beetje stressen omdat het aanspannen van de rem niet verliep zoals we wilden kregen we het toch voor elkaar om alles in orde te krijgen, en konden we fiets in de wisselzone gaan plaatsen. Nu terug naar het hotel en rusten voor de wedstrijd van zondag.

Zondagmorgen, opstaan om 0530 hr, vertrekken om 0600 hr richting wedstrijd omdat de wisselzone maar open was van 0615 hr tot 0715 hr om alle materiaal klaar te zetten en de fiets nog eens na te kijken.

Alles klaar, nu wachten tot ik mag starten om 0805 hr. Mijn agegroup start samen met andere groepen (18-29 jaar).

Klaar start, ik zit dadelijk in een goed ritme en kom als 22 ste van de 100 van mijn startwave uit het water en als 4 de van mijn agegroup met 19:22 op 1500 m, op dat moment heb ik daar zelf geen idee van maar de supporters langs de kant roepen dit naar me.

Met een snelle wissel tussen het zwemmen en fietsen start mijn fiets parcours, ik zit dadelijk in een goed ritme dus knallen maar. Op de eerste helling zie ik dat er veel atleten zijn die hier in de problemen komen, zo licht mogelijk schakelen en duwen; ik haal maar net rond de 10 per uur op de helling maar ik rijd er veel voorbij. Tijdens de vlakken stukken gaat het heel snel, er is weinig controle op het parcours en veel fietsers, dus af en toe profiteren van de anderen. Achteraf blijkt dus dat ik de 2 de fietstijd heb van mijn agegroup 1:15:43 op 42 km.

Dan de wisselzone in om de loopschoenen aan te trekken, snelle wissel wederom en dan maar lopen, juist buiten de wisselzone is er de eerste bevoorrading, snel een beker water en dan door. Na 1.5 km is er een 2  de bevoorrading en ik neem een beker iso. Nog een 2 km verder slaat het noodlot toe, hevige buikpijn en ik moet overgeven (op dat moment liep ik op de 2 de plaats maar dat wist ik zelf niet).

De eerste 5 km waren daardoor heel slecht 26 min op 5 km maar toen ik terug water kon drinken aan de eerste bevoorradingspost heb ik mijn tempo terug omhoog kunnen brengen zodat ik de volgende 5 km aan 22 min heb gelopen totaal tijd van 48:49 wat de 5 de looptijd is, en waardoor ik op de 4 de plaats geëindigd ben. Ik ben heel tevreden over mijn wedstrijd maar er had mss meer ingezeten.

Dank aan Mario en heel het JTTL Team om me te helpen met de voorbereiding van mijn eerste EK.

DSC_0039

DSC_0053

DSC_0060