Raf Talks : Viersel en de Wasmachine

21193021_1882787108706212_710843467079871603_n

 

Na de Caveman Triathlon in Kanne kriebelde het half augustus om nog eens deel te nemen aan een volgende wedstrijd. Last minute schreef ik me in voor de kwarttriatlon in Viersel eind augustus.

Zaterdagvoormiddag al op post in Viersel om onze meisjes en de andere jeugdleden te steunen en van de sfeer te proeven.
Zondag was het D-day voor mijzelf!  Bij aankomst in Viersel eerst mijn materiaal voor de wedstrijd naar de wisselzone gebracht, daarna rustig samen met mijn gezin nog even bij de auto gezeten om tegen 11u15 om naar de start te gaan. Bij de start zag ik Mario, Nico en Henny vooraan staan om te water te gaan. Ik worstelde mij doorheen de groep wachtende deelnemers om tot bij hun te geraken. Daar had ik nadien wel spijt van als minder goede zwemmer. Even later was het zover. Allemaal het water in en na enkele minuten waren we weg.
Ze kwamen van links en van rechts, zwommen zelfs over mij uit waardoor ik in paniek geraakte en ze allemaal hun gang liet gaan.
Ik wachtte even af en met wat meer ruimte werd het iets rustiger zodat ik mijn tocht kon verder zetten.
Na het zwemmen (21 min.) even bekomen in de wisselzone, wisselen en mijn fiets op. Ik zag Nico net voor mij op zijn fiets vertrekken maar heb hem pas terug gezien aan het einde van de wedstrijd.
De eerste kilometers even rustig gereden maar na mijn eerste ronde van 20 km had ik een mooi (althans voor mij) gemiddelde van 34,2.
Op naar de 2de ronde. Dat was al een heel stuk minder. Pijnlijke benen door te groot verzet in eerste ronde waardoor ik hetzelfde tempo niet kon aanhouden. Eindresultaat fietsgedeelte: gemiddelde van 33.  De wisselzone in en op naar het lopen.
Daar kwam ik Henny tegen en ik spoot het water dat nog in mijn bidon zat in zijn nek. (gelukkig kon hij ermee lachen)
De eerste 2 km lopen ging goed maar toen kreeg ik last van de warmte (kan er niet goed tegen) waardoor het tempo begon af te nemen.
Na 5 kilometer last van blaren (in het vervolg sokken aandoen) maar doorgelopen op karakter.
Mijn doel was 2u15 maar het werd uiteindelijk 2u21. Toch tevreden!! Net als vorig jaar veel te weinig getraind in de zomervakantie. Kids hebben vakantie, op vakantie gaan, uitstappen doen, … je kent het wel …
In de toekomst wat meer koppeltrainingen doen zodat het tijdens de wedstrijden een stuk beter zal gaan.
Maar de aanmoedigingen tijdens de wedstrijd van mijn gezin, andere clubleden, supporters en Helen (fotograaf) deden heel erg deugd.
Op naar La Roche.
Ook proficiat aan Mario, Henny en Nico die het super gedaan hebben!
PS: Thuis gekomen, alle natte kleren en handdoeken in de wasmachine gestopt zonder te kijken of er nog andere spullen tussen zaten.
      Resultaat: GPS niet waterdicht en naar de kl……!!
Groeten Raf
21191855_1882803678704555_4537964321554784039_n