7 FEBRUARI 2016, PK VELDLOPEN

Afgelopen zondag vertrokken we alweer, gepakt en gezakt zoals dat heet, richting Alken. Hier vond het Provinciaal Kampioenschap veldlopen plaats. Ja, het winterseizoen zit er alweer bijna op, nu volgen er nog een Vlaams en Belgisch kampioenschap voor de groten onder ons.

Een teleurstelling bij het begin van de namiddag: Yordan, die de smaak van het crossen te pakken kreeg, mocht niet starten omdat hij niet bij een atletiekclub aangesloten was. Spijtige zaak.

Zoé startte even voor 13 u. aan haar wedstrijd. Ze deed haar uiterste best maar had het erg moeilijk met de hevige wind. Ze eindigde op een zevende plaats met 35 deelnemers.

Even later was Fien aan de beurt. Zoals ze dat al de hele winter doet, nam ze dadelijk de leiding en liep met gemak naar de overwinning.

Dan was het tijd voor Robbe. Zenuwachtig als altijd maar super gemotiveerd. Als eerste jaar cadet had hij afgelopen seizoen concurrenten die er, letterlijk, met kop en schouder bovenuit staken. Letterlijk wel, figuurlijk kon hij best zijn mannetje staan, al zat een podium er nog niet in. Na een niet al te beste start, slaagde hij hier zondag wel in en hij was uitermate gelukkig met de zilveren medaille.

Ondertussen was dochterlief verdwenen en kon mama beginnen zoeken. Iedereen had haar wel ergens gezien, maar ‘dat was al even geleden’. Toch goed dat papa Peusens haar met Fien en haar vriendinnen had zien rondlopen… Het stelt je toch altijd weer op je gemak.

Tijd voor de wedstrijd van kersvers nieuw ADD – lid Laurien. Wat een talent! In geen tijd heeft ze de bewondering van vele atleten en trainers mogen ervaren! Eens het startschot gegeven is, is  ze er van door. En steeds met de glimlach. De opkomst bij de dames juniores is wel maar zwak. Waar zit de rest? Laurien haalde met gemak de provinciale titel binnen en moest slechts twee senioren voor laten gaan. Volgende week staat voor haar Crosscup Rotselaar op ’t programma. Benieuwd of de concurrentie daar ook de duimen moet leggen.  Eén ding weet ik wel: Het zal met de glimlach zijn dat ze over de streep komt!

Van uw verslaggeefster ter plaatse,

Heidi (mama Zoé en Robbe)

 

wp_20160207_13_27_22_pro

Fien

wp_20160207_14_06_46_pro

Robbe

wp_20160207_14_50_55_pro

Laurien