Zwemloop Valkenburg

30167870_930519067072968_5915767422488735336_o

De zwemloop in Valkenburg is een feit.

Voor de eerste wedstrijd van seizoen 2018 vond ik hem zeker geslaagd. Ik had mij wel wat vergist met de timing, ik was 3 uur te vroeg daar…

Maar ook dat hield mij niet tegen om alles op alles te zetten om de wedstrijd tot een goed einde te brengen.

Het eerste onderdeel was zwemmen, jammer genoeg ook mijn minst goede onderdeel.

Het was 500m zwemmen en het ging verrassend goed, ik startte wel een beetje snel door de adrenaline maar ik heb mij nog goed kunnen inhouden door de tips & tricks van Ludo.

De tegenstand in zwemmen was ongeveer van hetzelfde niveau als mij – behalve 1 jongen, hij zwom 6min 30sec op de 500m. Mijn tijd was 8min 8sec, de trainer was er content van.

Na het zwemmen komt natuurlijk het lopen maar de wissel om van het zwemmen naar het lopen te gaan was niet echt goed georganiseerd, het was op de bankjes in het zwembad dus het was glibberen en glijden daar.

Het loopparcours was 5km lang en zeer steil op sommige punten. Ook zoals bij het zwemmen was het niveau van de tegenstanders ongeveer gelijk. Ik ben als 4de uit het water gekomen maar al snel zag ik mijn doelwit lopen.

Ik heb rustig opgebouwd tot ik bij haar was en dan een versnelling ingezet om van haar weg te lopen. Na het keerpunt heb ik ZLTC wat aangemoedigd en hun coaches hebben mij op het laatste de peptalk gegeven die ik nog had.

Mijn looptijd was 22min 56sec, dat kon beter vind ik dus trainen maar.

Dit was de eerste wedstrijd met een podium plaats maar jammer genoeg wilde mijn vader niet meer wachten dus ik heb hem gemist maar gelukkig was Tristan Hilven (hij was 2de) zo vriendelijk om mijn medaille mee te nemen en mij te bezorgen.

Tot de volgende

Gr

Toby