The Swiss Double : part one

Afgelopen weekend gingen 2 teamleden naar Zwitserland – waar er wel nog roamingkosten zijn ;-) Den Erik en den Jan streden er in de 70.3 van Rapperswil. Hier een verslagje van Jan zijn wedstrijd …

Aangezien ik ingeschreven was voor de Swiss Double (zowel de halve als de hele Ironman) staat op 11 juni de eerste opdracht voor de deur. De Ironman 70.3 van Rapperswill. Daar ik er niet teveel verlof aan wil opofferen, gaan Isabel en ik zaterdag naar daar rijden, zondag de wedstrijd en daarna terug naar huis om maandag weer te werken. Last minute toch nog een hotel geboekt in de buurt. We vertrekken om 6u ‘s ochtends en zijn al tegen 13u15 ter plaatse. Het is heel erg zonnig en zeer warm (30°+) maar dat heb ik graag.
Inchecken, wisselzone inspecteren en fiets en materiaal klaarzetten. Dan richting hotel voor een hapje en rust…
Ik krijg nog een sms van de coach met als advies: zwem hard – fiets medium – run hard. I’ll keep it in mind…

Sunday… Raceday

De start is een rolling start per age group. Concreet wil dit zeggen dat mijn age group als laatste vertrekt vanaf 09u25.
Om de 5 seconden worden 4 atleten te water gelaten. Ik sta op de derde rij en zit dadelijk in een goed ritme. Het water golft wat op en neer en na een paar honderd meter is de slalom tussen de tragere deelnemers van andere age groups gestart. Al bij al een degelijke zwemproef zonder problemen en ik zwem blijkbaar de 10e tijd van mij age group.
Op de fiets blijkt het een pittig fietsparcours van 2 ronden met een dikke 1000 hoogtemeters. Niet te voortvarend maar toch druk op de ketel houden. Ik wordt nu wel wat voorbij gereden door atleten uit mijn age group maar no panic. Ik heb weinig verval en kom relatief fris uit de wisselzone voor de halve marathon.
Na 1km piept de garmin en zegt 3’57/km. Da’s iets te snel vrees ik maar het voelde zo niet aan. Ik kan dat tempo een paar km aanhouden maar dan begint het draaien en keren, constant roepen om op het smalle parcours in te halen. In het centrum van de stad komt dan de attractie van de dag. Een steile trap van 50 treden (omhoog helaas). Hier vergaloppeer ik mij een beetje door er met twee treden tegelijk naar boven te lopen. Vanaf dan begint het al wat pijn te doen. De tweede ronde in. Het tempo zakt een beetje maar blijft redelijk stabiel. Ik haal weer wat mannen uit mijn age group in en finich in 4u36m23s.

121e plaats overall en 7e in de age group 45-49. Vooral content met de 2e looptijd van de age group.

Helaas een, hopelijk lichte, enkelblessure opgelopen maar niets dat met wat rust niet geneest…

Op naar de T2 series in Retie op 25 juni

IMG_2755

IMG_2742