Targets 2018 – Nieuwjaarsrede van de voorzitter

26850578_874895152635360_4359743997866968297_o

Beste leden,

2018 heeft zich ondertussen al vlot in gang gezet. We hebben net een geweldige SOS-party achter de rug. Even tijd voor een nieuwjaarsspeech …

We zijn weeral een jaar verder en het is inderdaad waar … de tijd vliegt! Bedankt voor 2017!
En het mag gezegd:”Het gaat vlotjes, het loopt smooth binnen TTL”.

De clubdoelstellingen voor 2017 waren :
– een uitbreiding van onze samenwerking met Ironman Maastricht
– het bestaande wedstrijdaanbod verder uitbreiden met een recreatieve wedstrijd
– het beter uitwerken van onze maatschappelijke zetel
– een project groeifietsen voor de jeugd op poten te zetten
– en op langere termijn willen het aanbieden van trainingen overdag voor specifieke doelgroepen

Op het laatste item na – want daar hebben we helemaal geen werk van gemaakt – mogen we alles met een groen vinkje aanduiden.
Big smile alom.

Het afgelopen jaar deden we als TTL met 3 teams mee in IM-Maastricht, kaapten we hier zelfs de winst weg met 3 knalprestaties, hadden we triatlon- als IM-rookies, traden we toe tot het IM Legacy Program, liepen we tot zelfs 3h11 op een Ironmanmarathon en begonnen we te beseffen dat hierdoor Hawaii een mogelijkheid wordt, wonnen we met een uitgekookte supertactiek de T2 manche in Retie en eindigden als 3de in de T2-eindstand. Allemaal zaken die interessant zijn, in het oog van de sportwereld opvallen, maar zeker niet doorslaggevend genoeg om te kunnen zeggen dat dit nu een goed jaar was.

Neen, de echt belangrijke verwezenlijkingen speelden zich op andere gebieden af, zoals … 9 nieuwe jeugdleden in het najaar, bomvolle zomerkampen triatlon, extra budgetten dankzij Trixxo voor het project groeifietsen, de Ilumen111 die op één dag uitverkocht, nieuwe en betrouwbare jeugdtrainers die naast kwaliteit ook stabiliteit kunnen leveren (je kan er op rekenen), een nieuw event in Kanne dat TVL haalde, en dan onze 3 toffe trainingsstages (zwemstage, jeugdstage en Port Grimaud), het eigen initiatief vanuit de ledengroep (zie bvb SOS-party), de goede vrijwilligerswerking en -opvolging, … dat zijn de zaken die het verschil maken.

Bedankt hiervoor!

Maar ter plaatse blijven trappelen is niet goed. We kunnen niet blijven genieten van onze 2017-successen. Het moet vooruit. En als we dan ons oog naar de toekomst richten denk ik dat het vooral belangrijk is om onze visie te te blijven vasthouden. “Triatlon voor iedereen die het beste uit zichzelf wil halen en daarbij de kernwoorden Passie, Respect en Balans kan waarmaken.”
Dit maakt onze groep zo tof.

Welke zijn onze ambities voor 2018?

Voila … weeral een druk jaar in het verschiet. Laten we er van genieten en keep on moving ! Live is simple … swim, bike, run … Niet te veel nadenken, just do it!

Mario Appermans