In September stonden twee wedstrijden op mijn programma. Eerst de kwart triatlon van Balen op 3/9. Deze wedstijd zag ik meer als voorbereiding op hetgeen 2 weken later zou volgen. Ik besloot om niet voluit te gaan, vooral in het fietsen hield ik een hartslag aan die meer voor het langere werk  bedoeld is. Alles liep goed in de wedstrijd tot ik na 5km lopen steken in mij zij kreeg en gedwongen werd tot wandelen. Met een gemengd gevoel ging ik naar huis en begon me af te vragen van waar die plotse steken kwamen. Misschien voeding? De trainingen die daarop volgden heb ik een ander soort gelleke geprobeerd en dit viel me positief mee. Hopelijk ook in de wedstrijd …

Zaterdag 17 september was D-Day. Den halve van Damme. Opstaan om 5u00 was geen probleem, de pasta om 6u00 onderweg in de auto ging al moeilijker. Zonder problemen aangekomen in Damme, ruim 2,5 uur op voorhand, dus zonder stress naar het wedstijdsecretariaat. Even later begaf ik me naar de wisselzone en daar liep ik teammaat Bjorn tegen het lijf. Toen we onze spullen hadden klaar gezet, hebben we samen de 2km richting de zwemstart te voet afgelegd. Bjorn startte in wave 1 om 10u30, ikzelf in wave 4 om 10u45.

Het zwemmen: De eerste keer 2km zwemmen in wedstrijd, dus ik wou me zeker niet opblazen. Ik kwam aan na 38min. Zelf had ik eerder verwacht om rond de 36min te finishen, dus op het eerste moment een klein beetje ontgoocheld. Achteraf bleek dat ik de laatste 500M meer heb liggen zigzaggen in het water, dan rechtdoor gezwommen. Ik had +/- 100M extra gezwommen, dus mijn zwemtijd had wel in de buurt van die 36min kunnen komen.

Fietsen: Het was eerst wat zoeken naar het juiste ritme, juiste cadans, maar na ca. 20km vond ik de goede benen en kon ik voor mijn doen een mooi tempo aanhouden. 2u40min deed ik over de 90km. Dit was volledig zoals ik op voorhand gehoopt had.

Lopen: Het onderdeel waar ik het meeste twijfels bij had, niet zozeer conditioneel, maar eerder op gebied van lichamelijke en sanitaire ongemakken. De eerste kilometers gingen vlot. Mijn garmin gaf telkens een tussentijd van 3:30-3:40 per kilometer en ik haalde continu andere lopers in. Dit gaf me goede moed om gas te blijven geven. De laatste ronde was zwaar, maar tegelijk genieten. Na 1u38 lopen kwam ik over de finish.

Totaaltijd: 5u03min.

img-20160928-wa0004

 

img-20160928-wa0000