ilumen officiële partner van Triatlon Team Limburg

Met de nodige trots mag iLumen zich officiële partner noemen van Triatlon Team Limburg. Beide partijen slaan de handen in elkaar voor de organisatie van de gerenommeerde triatlonwedstrijden ‘Tri Herderen’ en ‘Bilzen 111’, die plaatsvinden op respectievelijk 13 maart en 15 mei 2016.

Een samenwerking tussen een onderneming actief in de sector van de zonne-energie en een triatlonclub is op het eerste gezicht misschien niet meteen voor de hand liggend. Vanwaar dan deze ‘match’?

Link iLumen & Triatlon Team Limburg

‘Sporten is gezond!’ Elke dokter, elke wetenschapper zal je deze stelling bevestigen. Een sportclub als Triatlon Team Limburg doet er met events zoals ‘iLumen Tri Herderen’ en ‘iLumen 111’ alles aan om mensen van alle leeftijden aan het sporten te krijgen. Ook iLumen is begaan met de gezondheid van de mens. Zijn toepassingen in de sector van de zonne-energie zijn erop gericht energie te produceren op basis van hernieuwbare energiebronnen. Het spreekt voor zich dat niet enkel de huidige, maar ook de toekomstige generaties er wel bij zullen varen.

Een ander punt van gelijkheid is het begrip ‘energie-efficiëntie’. Deelnemers van de ‘iLumen 111’ hebben als doel zo snel mogelijk een afstand van 111 km te overbruggen, bestaande uit 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. Bij de ‘iLumen Tri Herderen’ gaat het om 0,5 km zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen.

De iLumen Tri Herderen is naar jaarlijkse gewoonte de triatlon seizoensopener van België. Aan de start verschijnen 180 atleten waaronder veel toppers. Bij de heren gaat het onder meer om Belgisch jeugdkampioen Yorben Verboven, dubbele winnaar van iLumen111 Stenn Goetstouwers en huidig Belgisch kampioen op de sprint en middellangeafstand Pieter Heemeryck. Bij de dames is er slechts één uitgesproken favoriete: Alexandra Tondeur. Nieuw dit jaar is de battle of sexes. De vrouwen mogen starten met het tijdsverschil van 2015 als voorsprong. De atleet of atlete die het eerst over de streep komt, krijgt een extra premie van 500 euro.

 

Sport, de PIDbox voor mensen

Een triatlon vergt veel energie van de atleet. Hierdoor dient hij verstandig om te gaan met zijn energievoorraad. Ook iLumen zet sterk in op energie-efficiëntie. Het ontwikkelde de PIDbox, een toestel dat de doelmatigheid van zonnepanelen verhoogt en ervoor zorgt dat de stralen afkomstig van de zon optimaal worden omgezet in energie.

Een ander voordeel van de PIDbox is dat dit toestel de levensduur van zonnepanelen verhoogt. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die op regelmatige basis sporten, gemiddeld langer leven dan mensen die nooit sporten. Triatlon is een duurzame sport die vaak op latere leeftijd nog wordt uitgeoefend. Door de afwisseling van sporten (zwemmen, fietsen, lopen) spaar je immers je lichaam en vermijd je blessures.

Door de ondersteuning van iLumen kunnen we ons team en onze events professioneler invullen“, zegt Mario Appermans van Triatlon Team Limburg. “Samen willen we de ‘iLumen Tri Herderen’ en de ‘iLumen 111’ verder uitbouwen tot nog succesvollere events dan voorheen.

Triatlon Team Limburg & iLumen, the perfect energy match!
iLumen Tri Herderen: 13 maart 2016
iLumen 111: 15 mei 2016

 

Meer info:

 

cropped-ILUMEN111_GVD2.jpeg