Merel Talks : Kanaalzwemmen in Geel

 

 

zwemmen-1

 

24/06/2018: Deze ochtend om 11 uur stonden een aantal van de jeugleden weer klaar aan de start van de openwaterswim in Geel om de examenstress weg te zwemmen, net zoals vorig jaar. Alleen gingen we vandaag een afstand van 3800 meter afleggen, wel een heel stuk verder dan vorige keer. Samen met Yente, Sebastiaan, Mattias en Julian ben ik begonnen aan deze uitdaging. Het was voor ons allemaal de eerste keer dat we zo’n lange afstand zwommen op een wedstrijd. We wisten dus niet goed wat te verwachten. Stress had ik niet echt, omdat het voor mij eerder ging om het vlot uit te doen en niet om de plaats die ik zou behalen.

Bij de start moest ik er vooral voor zorgen dat ik snel weg was. Eens dat ik weg was kon ik mijn tempo zoeken. Mijn watergevoel was vandaag best goed en ik heb vooral geprobeerd om lange slagen te blijven maken. Alles verliep soepel : mijn pak schuurde niet aan mijn nek, er kwam geen water in mijn zwembril en mijn badmuts bleef goed op zijn plek zitten. Vanaf het keerpunt (waar blijkbaar ook bevoorrading was, die ik duidelijk gemist heb) begon ik het echt te voelen in mijn armen. Ik kreeg kramp in mijn vingers en steken in mijn zij. Toen ben ik even rustiger gaan zwemmen. Na enkele minuten ben ik terug op tempo gekomen en heb ik zo de laatste 1.9km gezwommen.

Yente en Julian zijn een stuk voor mij aangekomen, ze hadden allebei onder het uur gezwommen. Ik had net iets boven het uur gezwommen.

Ik vond het best vermoeiend maar het was wel leuk om te doen. Helaas dit jaar geen podiumplaatsen en geen bloemen, maar wel een ervaring rijker.

Groetjes

Merel