Hier nog een verslagje van Jens … gelukkig zijn zijn wedstrijden veel sneller dan zijn verslagen ;-)

Na mijn goede prestatie in Kapelle-op-den-Bos ging ik in Eupen opnieuw op zoek naar een mooi resultaat. Een halve triatlon is natuurlijk nog wel iets anders dan een kwart triatlon maar met de goede conditie van de laatste weken had ik er wel vertrouwen in.

Zoals altijd was het een spectaculaire start in het stuwmeer van Eupen. Ik had me volledig links tegen de dam gepositioneerd  om wat meer ruimte te hebben. De eerste 100 meter zwom ik heel hard, daarna viel ik terug op mijn eigen tempo. Ik zwom in 2e positie in de groep achter de leiders. Vanaf dat moment was het in de voeten blijven zwemmen en proberen een goede techniek aan te houden om zo weinig mogelijk energie te verspillen. Na het keerpunt bleven de posities ongewijzigd. Als 8e kwam ik uit het water. De steile helling richting de wisselzone liep ik zo hard mogelijk naar boven om in een goede positie aan het fietsen te kunnen beginnen.

Na enkele kilometers waren de fietsbenen klaar om te werken. Het tempo lag hoog in de eerste 40 kilometer. Ik bleef een stuk boven mijn vooropgestelde wattage maar ik voelde mij goed genoeg om te volgen. Onze groep werd wel groter. Er kwamen enkele atleten terug en hierdoor zakte het tempo een beetje. In de laatste ronde begon ik de hellingen wel te voelen in de benen. In 15e positie kwam ik in T2 binnen. Dit was zonder twijfel mijn beste fietsprestatie in een halve triatlon.

Ik begon het lopen een beetje op reserve. Ik probeerde genoeg te eten en te drinken om zeker geen hongerklop te krijgen zoals in Heilbronn. De lange hellingen op het loopparcours maken het heel erg lastig. Alleen in de afdalingen kon ik een goed tempo ontwikkelen. Ik kon mijn tempo aanhouden zonder te verzwakken. Ik kon nog enkele plaatsen goedmaken en uiteindelijk tevreden als 11e finishen.

Jens

Jens2