BK Halve Triatlon Deinze

Afgelopen zondag stond al lang aangeduid in mijn agenda. Het Belgisch kampioenschap lange afstand was mijn tweede grote doel van het seizoen. De conditie is zeer goed dus wou ik in mijn laatste halve triatlon van dit jaar nog eens alles geven! De voorbereiding was goed verlopen en de motivatie was er. De ambitie was top 25 in toch wel een sterk deelnemersveld.

Tijdens het zwemmen werd het meteen duidelijk dat het een belangrijke wedstrijd was.  Er werd geen grote groep gevormd maar verschillende kleine groepjes en het was constant vechten om je plaats te behouden. Na het keerpunt kwam ik op kop van onze groep te liggen. Met een stevig tempo kon ik de resterende meters afwerken richting de eerste wisselzone. Met een stevige sprint en een vlotte wissel stapte ik als 18e op de fiets.

Door de snelle wissel kon ik aansluiting maken met twee goede fietsers. In de verte zagen we een groepje van 5 rijden. Ik probeerde aan te klampen bij deze hardrijders om zo te kunnen opschuiven  naar die groep. We knalden langs de Leie terwijl ik achteraan krampachtig probeerde te volgen. Het ging nog zeker een ronde duren vooraleer we de kloof konden dichten. Ik wist zeker dat ik dit tempo niet lang kon volhouden dus reed ik solo verder in de tweede ronde. Gegokt en verloren! De volgende 30km verloor ik enkele plaatsen terwijl ik probeerde te recupereren. De laatste ronde kon ik nog in een groepje meerijden en mij voorbereiden op het looponderdeel.

Ik stapte als 28e van de fiets. Ik zat dus nog op schema. In het begin van het lopen voelde ik meteen dat ik veel energie had verbruikt op de fiets. De temperatuur was ondertussen ook opgelopen tot 30 graden. De eerste helft van het lopen ging nog vrij vlot onder de 4 minuten per kilometer. Daarna begon de zware lijdensweg. Verstand op nul en doorlopen. Omdat er veel atleten op het parcours waren had ik geen idee meer in welke positie ik aan het lopen was. Ik werd niet ingehaald dus probeerde ik mijn plaats vast te houden. Toen ik over de finish liep was mijn verbazing groot dat ik 15e was geworden. Een super resultaat!

Ik ben tevreden over mijn prestatie maar de aanpak kon beter.

 Zoals de coach zei “geen perfecte wedstrijd maar wel een goede wedstrijd”.