3-level-transition-germany-kim-essendrup

Uiteindelijk was het zover. Mijn eerste ‘A’ wedstrijd van het seizoen. Dit zijn de momenten waar je naartoe werkt. De afgelopen maanden zijn goed verlopen. De resultaten waren goed. Ik behaalde 2 podiumplaatsen in duathlons en ik liep een snelle 10km in de triathlon van Meer. Ik stond dus met vertrouwen aan de start in Heilbronn. Het was ondertussen 2 jaar geleden dat ik nog eens een halve triathlon heb gedaan maar de doelstelling was voluit gaan!

De start was zoals altijd met  het nodige duwen en trekken. Na enkele minuten goed doorzwemmen, lag ik in een grote groep. Ik kon stelselmatig opschuiven naar de kop van de groep. Zonder forceren kon ik het zwemonderdeel afwerken. Ik kwam rond positie 30 uit het water. Op weg naar de wisselzone zag ik 27’00 op de klok. Goed begonnen dus! De wisselzone was uniek. Het was een parking met meerdere etages. Perfect voor een grote triathlon!

Op de fiets was het plan om mijn eigen tempo te rijden. Het parcours was lastig met duizend hoogtemeters. Ik verloor wat plaatsen maar ik voelde me goed in mijn vooropgestelde wattages. Na 40km werd ik ingehaald door een grote groep. Ik moest een tandje bijschakelen maar ik kon vlot mee. Ik probeerde goed op te schuiven zodat ik geen gaten moest dichtrijden. Tot mijn verbazing werd de groep uitgedund op de bergjes en uiteindelijk bleven we met drie over richting de wisselzone.

Het fietsen zat in de benen maar de eerste loopkilometers gingen vlot. De doelstelling was sneller dan 4’ per kilometer te lopen. Ik had wat last van mijn maag dus probeerde ik zo veel mogelijk cola te drinken. Ik kon vlot enkele plaatsen winnen. Na 14km liep ik op plaats 35. Op kilometer 18 ging helaas het licht uit. Een stevige hongerklop! De laatste 3km waren afzien om aan de finish te geraken. Ik eindigde uiteindelijk als 37e.

Na veel blessures ben ik dankzij het pro programma uiteindelijk terug op de goede weg. Ik mag tevreden zijn over mijn resultaat in deze wedstrijd. Ik hoop natuurlijk dit jaar nog beter te worden en mooie resultaten te halen in de halve van Eupen en het BK in Deinze.