Meteen naar de inhoud

Ironman Maastricht

  • door

Afgelopen zondag waren we weer heel intens aanwezig op Ironman Maastricht.

Op het aid station aan de Sint Pieterskade hebben onze leden van 10 tot 24h geholpen om de bevoorradingspost goed te laten verlopen. Vooral onze jeugd was zeer talrijk aanwezig ! Knap gedaan … wel vreemd – zoals één van de ouders terecht opmerkte – dat er weinig volwassen binnen ons team een hart voor dit event hebben, maar soit iedereen zal zijn reden hebben. Maandagavond hebben we gezellig afgesloten op de vrijwilligersparty. Weeral een zeer positieve ervaring !

Ook op deelnemersniveau waren we goed vertegenwoordigd. Hier een overzichtje van onze 7 starters :

  • Speciale vermeldig gaat toch zeker naar Mark VC en Erik V. Zij deden hun eerste Ironman en mochten met een brede glimlach finishen.
  • Erik deed in juni 2016 pas een eerste keer een triatlon (Wanze). Zijn sterk realiteitsbesef heeft hem een zeer egale race opgeleverd. Vooral zijn marathontijd is indrukwekkend, zeker voor iemand die zeer weinig loopkilometers in de benen heeft. Proficiat !
  • Mark zit al een paar jaar bij ons. Vorig jaar proefde hij al van het halve werk en dit jaar – met enige aarzeling – zette hij de stap naar de full distance. Met een goed gestructureerd programma bleef hij conditioneel groeien en kon hij zijn eerste Ironman met overschot beëindigen. Proficiat !
  • Erwin legde 2 weken geleden nog een zware Ironmanproef in Bolton af. En ongelooflijk dat hij 2 weken later opnieuw een sterke tijd kan neerzetten. De bedoeling was gewoon finishen … maar dat ging te gemakkelijk. Erwin zit nu weer een stap dichter in het Ironman Legacy Program … Proficiat !
  • Danek dan, sterk als een beer, maar zoals geweten veel te gedreven. Vandaag een kwart en morgen een Ironman. Dat is Danek. Het trainingsprogramma richtte zich niet echt op deze langste afstand. Toch loopt hij een super sterke marathon. Op dit zwaar parcours is dat indrukwekkend ! Proficiat !
  • Jan, onze snelste van de dag. Na Ironman Lanzarotte zijn tweede lange van dit jaar. Over het volledige traject een Ironman op niveau. De concurrentie is zeer sterk in zijn categorie en Jan houdt aansluiting voor een Kona-ticket. Nog een beetje groeien in de gekende werkpunten en Hawaii ligt in het bereik. Proficiat !
  • Relay ETL. Yitse, Johnny en Renee. Het verlote startbewijs van vorig jaar bracht Yitse en Johnny aan de start van dit geweldig evenement. Zij deden het fantastich en beleefden een uniek reis! Proficiat !
  • Relay Triatlon Team Limburg, met Maarten, Joris en mezelf … zonder pech deden we mee voor goud. Maar we gaan zeker niet treuren. Brons is ons deel en we zijn een super toffe teamervaring rijker. Ook proficiat !

 

13668683_1421808347847928_87922487224056031_o