Beste clubgenoten,

Er werd me gevraagd een klein verslagje te maken ivm de LPM loopwedstrijd te Genk op 07/02/2016. Waarom niet dacht ik zo maar voor de mensen die me nog niet zo goed kennen, misschien toch eens kort schetsen wat mijn sportieve voorgeschiedenis is…

In augustus 2003 werd ik helaas getroffen door het Guillain Barré syndroom, de meesten onder jullie gaan allicht niet weten wat voor aandoening dit is, destijds wist ik het ook niet… Kort samengevat is het iets waarbij het immuunsysteem zich richt tegen de eigen zenuwbanen. De spieren functioneren onvoldoende met verlammingen als gevolg. Zo kon ik amper nog stappen en een doodgewone petfles opheffen leek plots niet meer haalbaar. Uiteindelijk werd ik binnen de week op de afdeling hartbewaking (hart=spier) opgenomen met totaal geen zicht op de duur van het herstel. Meer nog, niemand kon me zeggen of ik er al dan niet restverschijnselen ging aan overhouden… Leuk verdict, de volgende maand werd ik 30… Er bestaat nl geen medicatie en het enige dat ik mocht en kon doen waren wat simpele oefeningen om de spieren te blijven prikkelen. Na een maand kon ik voorzichtig wat stappen, na 6 maanden was ik redelijk hersteld. Ondertussen was ik aangewezen op het gebruik van een rolstoel, wel dan besef je wel eens hoe ontoegankelijk bepaalde zaken of gebouwen zijn. Tijdens de revalidatie ging het van opnieuw leren stappen naar wat fietsen op de hometrainer, uiteindelijk probeerde ik wat te zwemmen. Jaja de eerste stappen naar een triatlon.

Begin 2004 startte ik te Waregem met triatlon (WTDT), ik had er tijdens de revalidatie kennis gemaakt met enkele leden en het leek me een leuke sport en uitdaging. Zeker omdat ik totaal geen sportieve achtergrond had. Behalve dan wat gespartel in de zwemclub van Kortrijk maar dat was toch al geleden van rond mijn zeventiende.
Ik startte met enkele sprintjes, m’n eerste wedstrijd was het BK ploegentriatlon te Wachtebeke op 1 mei 2004, een overwinning voor mezelf! Tja dan had ik toch wel de smaak te pakken zeker, dan maar verder trainen voor de kwarts en voor de halve afstand (Brasschaat en Antwerpen).
Na het seizoen van 2011 stopte ik met trainen wegens familiale problemen…

Eind 2014 ging ik samenwonen met mijn vriendin te Eigenbilzen en werd ik een Westvlaamse Limburger! Het leven eindelijk terug op de rails, echter had ik nog één probleem… Mijn conditie en gewicht, de weegschaal was nu echt wel mijn vijand geworden. Begin mei 2015 ging het startschot met een eigen start to run als gevolg… Waarom had ik al die tijd niet gesport, amai!
Aanvankelijk dacht ik om het lopen langzaam op te bouwen tot de marathon, maar het was terug de triatlon die de kop kwam opsteken. Dan maar op zoek naar een club, na wat surfen kwam ik terecht op de site van JTTL, het gevolg kennen jullie wel!

Oja ik moest ook iets zeggen over de LPM loopwedstrijd?
Na de kalender van dit jaar te hebben opgemaakt stond deze wedstrijd als eerste aangestipt. Ik was blijkbaar niet de enigste van de club, je kon dan ook kiezen tussen verschillende afstanden. In samenspraak met Mario koos ik voor de 6km. Thuis voor de wedstrijd nog 30′ opgewarmd op de tacx, douchke genomen en op weg met Theo naar Genk. Theo had er al gelopen en lichtte me in waar ik kon ontsnappen en hoe ik het snelst de finish kon halen? Eenmaal aangekomen vonden we al snel de clubgenoten, ze zagen het blijkbaar allemaal goed zitten! Dan maar de envelop afgehaald, borstnummer en chip bevestigen en klaar voor een kleine opwarming. Wijselijk niet meegelopen met Danek en Dimi maar gekozen voor een kleinere en minder snelle opwarming met Theo? Ik had een richttijd van 33′ voor ogen, dus ca 11km/u. Om 14u weerklonk het startschot en weg waren we… de ene al wat sneller dan de andere. Groot was mijn verbazing toen ik Danek en Dimi 5 meter kon volgen? Na 1km duidde de klok 5’04 aan, veel te snel gestart dus… Dan maar wat gas teruggenomen om over de meet te komen na 32’52. Gemiddeld aan 5’22/km. De laatste km had ik helaas wel wat verval… Maar missie geslaagd om aan 11km/u te lopen. Het was een mooi parcours maar bij momenten toch wel wat omhoog, wat achteraf duidelijk te zien was aan de geregistreerde gegevens.

Volgende afspraak: 10km te Kiewit op 21/02. Een dikke proficiat voor de prestaties van de teamgenoten en een dankjewel aan de supporters, trainer en persfotograaf. Voorlopig deel ik nog geen handtekeningen uit tenzij op speciaal verzoek?

12705776_451746178283595_1864680566925773412_n