Zwevegem 2016

In afwachting van de T3 Relay competitie, later in de namiddag, startten zondag in Zwevegem de jeugdatleten voor hun triatlonwedstrijd. Om 11u start voor junioren en jeugd A, waaronder dus ook Maarten. Hij zorgde voor een mooie wedstrijd, maar had bij het zwemmen de kopgroep gemist door een verkeerde positie in het water. Ingeklemd tussen 2 mindere zwemmers uiterst rechts van de kopgroep. Het is dus zeer belangrijk een juiste startplaats te kiezen … detail nummer 1, maar een goede leerschool.

Merel en Maxime startten omstreeks 13u30 bij de jeugd C dames, Yente moest bij de Jeugd B heren forfait geven wegens ziekte. Maxime kwam een vervelend detail tegen op weg naar Zwevegem … in Landen besefte ze dat ze haar helm vergeten was. Detail nummer 2 : steeds de avond voor je wedstrijd alles zelf klaar zetten, dat voorkomt een heleboel stress bij de atleet en de ouders. Misschien kan Hans nog eens de checklist naar iedereen doorsturen ;-) … Maar ook dit is een leermoment . Maxime werkte een mooie wedstrijd af, dus alles vergeven …

Dan Merel … natuurlijk ben ik als mama trots op haar podiumplaats. Het doet toch wel wat met je … Wie had ooit gedacht dat Merel voor de afdeling Triatlon zou kiezen. Maar het mag gezegd worden … de aangeboden trainingen in Atheneum Bilzen werpen vruchten af bij de studenten !

Merel kwam als eerste, in een groepje van 3 uit het water, maakte met fietsen een mooi gat, maar dan … 15 sec straftijd aan haar broek, met gevolg dat nummer 2 netjes kon vertrekken met lopen … voorsprong dik weg en moraal ook een beetje. Waarschijnlijk was de einduitslag niet anders geweest, maar het is jammer … Vandaar detail nummer 3, en het wordt thans heel vaak herhaald op de trainingen bij Kids 1 en 2  : helm pas los maken als fiets op zijn plaats hangt !

Toch is het belangrijk dat dit eens af en toe gebeurt. Als trainers, ouders moeten we leren los laten, de kinderen hun weg zelf in de triatlon laten zoeken. Het zal er later voor zorgen dat zij zelfstandige atleten zullen zijn, atleten die zelf hun weg kunnen banen in de wereld van de mooie triatlonwereld.

Proficiat Maarten, Maxime en Merel met jullie prestaties in Zwevegem ! Proud to have you in our team ;-)

 

Helen

 

Ter aanvulling : HIER heeft Hans de checklist gepost