2 van de 3  … nog 1 te gaan

Vorige zomer vorig jaar heb ik me voorbereid op de halve triatlon in Almere in september. Met 5u 45’ was ik toen een heel tevreden mens! Een volledige triathlon is niet voor mij weg gelegd, zoveel uren sporten wil ik niet en mijn lijfke moet nog heeeeel lang meegaan.
De volle afstand van de 3 disciplines apart afleggen is voor sommigen een makkie, maar voor mij een kleine uitdaging.

3,8 km zwemmen op 28 juni
In Olen biedt de Decathlon Summer Swim de mogelijkheid om deze afstand te zwemmen. Dit is een toffe recreatieve wedstrijd die ook de 8 km op haar programma heeft staan. Het was heerlijk, 3,8km rechtdoor in het kanaal, lichte stroming in ons voordeel en geen drukte. Na 1u 12’ 19” zat de zwemafstand er op. Smaakt alleszins naar meer!

Marathon op 11 oktober
De voorbereiding liep goed, al moest ik de laatste trainingsweken, extra lange duurlopen, toch af en toe wat inbinden. Vandaar dat ik toch met enige twijfel aan de wedstrijd begon. De ballonnen van 4:00:00 volgen was mijn doel. Achter die ballon was het veel te druk, dan maar juist daarvoor lopen. Al snel belandde ik in een gezellig groepje met 4 andere Vlamingen met één ervaren tempomaker, zo hielden we een zeer regelmatig tempo van 5’35” aan en namen we steeds meer afstand van de oranje ballonnen. Ik haalde de finish in 3u57’51’’. ’t Was zwaar maar ik en m’n benen zijn niet helemáál kapot, gelukkig!

180 km fietsen
Dat hou ik voor 2016. Waar, wanneer, geen idee! Waar vind ik zo een wedstrijd? Iemand een tip? Of misschien in trio een volledige triathlon doen…