Het hoogtepunt van mijn sportief jaar: de half distance in Almere.

Samen met Danek en Danny logeerde ik in een hotel net tegenover de start/finish zone, daar kon ik me rustig focussen op de wedstrijd. Daags voordien een briefing in een aula met info over een blauwe en rode wisselzak, een groene voor-en-na-zak … is wat anders dan ik gewoon ben.

Om 8u10 klinkt het startschot voor slechts 490 atleten. Gewoontegetrouw leg ik me in de laatste gelederen om aan die (gevreesde) zwemproef te beginnen, nog nooit had ik 1.900m aan één stuk gezwommen. Vanaf de start had ik ruimte dus maar gas geven. Ik haalde meerdere atleten in, ook nog nooit meegemaakt… en raar maar waar stapte ik net bij de eerste helft uit het water!
Mijn stalen ros was al ongeduldig aan het wachten voor 1 ronde van 90 km. Middenin kregen we nog een heel lang recht stuk over de polderdijk met volop wind op kop te verwerken. Mijn gemiddelde zakte zienderogen, nadien met zij- en rugwind weer opdrijven en blijven zoeken naar de juiste balans tussen een goed fietsresultaat en frisse beentjes om de halve marathon binnen de 2 uur te kunnen lopen. Van in ’t begin zat de schwung er goed in, dit tempo aanhouden en de klus is geklaard, simpel toch? De laatste 5 km was dat niet meer zo vanzelfsprekend, pijntje hier en pijntje daar maar een mooie eindtijd was in zicht, even lachen naar fotograaf Wendy brengt mijn 5u44’ niet meer in gevaar.

Mijn doel om binnen de 6 uur te finishen is dus ruim geslaagd. In vergelijking met mijn leeftijdsgenoten heb ik een heel mooi resultaat behaald. Laat die nieuwe voordeur dus maar komen en keep smiling!

NB : Els won haar leeftijdscategorie ZEER overtuigend ! Proficiat ! En als je de foto’s bekijkt heeft ze veel plezier gehad ! Dat is pas reclame voor onze sport !

Els 1

 Els2

 Els3

Els4