1920205_394481524010061_72947448698996907_n

La Roche 111

Een triathlon wedstrijd in de Belgische Ardennen die ik nog niet gedaan had, mede omdat ik écht geen klimmer ben. Maar dat weerhield mij natuurlijk niet om deze editie mee aan de start te staan, weliswaar met de focus op Ironman Frankfurt.

Ik stond op met de gedachtes om een rustige krachttraining te placeren, maar niets was minder waar. Verleiding om gas te geven werd een feit, nadat ik 300 meter na de zwemstart mijn hartslag al in mijn keel voelde, volledig verstijfde en me moest inhouden om terug in mijn ritme te komen.

Redelijk leeg kwam ik uit het water, maar mijn TT-bike stond naar me te glimlachen om de heuvels van La Roche te trotseren dus we begonnen lekker gas te geven…totdat ik een hele zware klim tegenkwam.

Mijn TT-bike was ineens niet meer zo vriendelijk, wetende dat je deze klim 3x moest trotseren, zakte de zin naar verleiding om gas te geven naar een laag pitje. Natuurlijk kon het wedstrijdbeestje in mij, het niet tolereren dat het voorbij werd gestoken, dus zette ik de grote molen terug op en begon terug te racen. Na de 2de ronde, in een zware afdaling, verschoof mijn stuur en moest ik mezelf inhouden want we wilde natuurlijk nog vaderdag meemaken.

Eindelijk aan de wisselzone toegekomen, om eventjes 10km lopen af te handelen, kwam ik opnieuw voor een verrassing te staan…een zwaar loopparcours met klimmetjes en  dus met échte kuitenbijters.

Na de 1ste loopronde mentaal getrotseerd te hebben, kon ik me verstand terug richten op de race en liep ik de resterende afstand aan een redelijk vlot tempo uit. Ongelofelijk hoe belangrijk je mentale focus is, die moet je écht hebben voor een wedstrijd.

La Roche 111 is een wedstrijd die je niet mag onderschatten en dus zeker eens moet gedaan hebben.

Danny