Birthe

Zondag 31 augustus :

Na de sprint van gisteren tekenden ook vandaag enkele ETL’ers present in Viersel, nu op de kwartafstand.

Eens aangekomen bleken de weergoden ons ook vandaag niet zo gunstig gezind: alles klaarzetten in de regen, wetsuit aan en hup om 11u30 doken we met vele dames het water van het Netekanaal in, 10 minuten later gevolgd door de mannen +40. Na enkele minuten zwemmen zie ik de felle kleuren van Wendy’s pak naast mij verschijnen. Tiens, dit is niet nieuw. We werken het zwemonderdeel zoals meestal samen af. Als 14de vrouw kom ik met een goed gevoel de wisselzone in om na een snelle wissel te starten op de fiets. Naar volgend seizoen toe misschien wel eens oefenen op het elegant opspringen..

Het fietsen is ook nog steeds in de regen, in combinatie met een goed windje. Heeft de organisatie daarom misschien het parcours wat ingekort? Even paniek blijkbaar in de tent wanneer de eerste vrouwen fout over het parcours geleid worden.. dan maar voor iedereen deze voormiddag! En ik namiddag maar denken dat ik echt wel straf gefietst had met 1u06 als afgeroepen wordt dat Brydenbach 59min gefietst heeft.

Tijdens de eerste ronde heb ik een goed gevoel en word ik enkel gepasseerd door de eerste heer, Mario himself. Tweede ronde verlies ik wat plaatsen, zoals meestal tijdens het fietsonderdeel, en kom ik als 19de vrouw de wissel in. Loopschoenen aan en hop, lekker ploeteren door de modder J Het lopen begint niet goed.. steken in mijn onderbuik zorgen ervoor dat ik niet het tempo kan lopen dat ik zou willen en kunnen.. de benen voelen thans nog fris aan! Tweede loopronde kom ik er dan toch wat door en kan ik het lopen toch nog met een goed gevoel afwerken.

Ik finish als 19de vrouw algemeen van de 60 vrouwen aan de start met een tijd van 2u14 en ben tevreden!

Proficiat aan Mario en Patrick met de eerste plaats in hun categorie!