We Are A Very Good Team

Het mag toch gezegd worden dat we dit jaar als team goed uit de verf komen. Individueel zijn we geen hoogvliegers, maar in de breedte zijn we best wel goede amateurkes. In de T2 competitie staan we momenteel op de eerste plaats en gisteren deden we het goed in de Ironman Maastricht Team Relay. Collectief presteren we dus sterk.

Ons Ladies Team in Maastricht … of beter gezegd ons lappenmandteam kaapte zomaar de eerste plaats weg. Twee van deze atleten ondergingen dit jaar een serieuze medische ingreep en zijn nog niet 100% gerevalideerd om opnieuw de 3 sporten te trainen, dus voor hun was dit event een extra motivatie om fit te blijven en de motivatie hoog te houden. Het resultaat mag gezien worden. Zeker ook een pluim voor de loopster … want zij stoomde zich in een kort tijdsbestek klaar voor een pittige marathon. Knap werk ladies.

Bij de heren deden er twee teams mee. Eén voor de stad Bilzen en één van onze club. Ieder team had zijn eigen targets en werkte deze ook naar best vermogen uit. In het verslag van Nico kunt u meer lezen over zijn ervaring.

Team Bilzen had de ervaring van 2016 en verdedigde nu de kleuren van de Stad. De zwemmer nam in de start oud wereldkampioen Fré van Lierde op sleeptouw en mocht dan een poosje in zijn voeten hangen om hem daarna kwijt te spelen in het gewirwar van de Australian Exit. Toch bleef de schade beperkt en mochten we als derde team de timingchip wisselen. Het fietsonderdeel verliep vlot, mooi weer, matige wind, droge wegen. Het parcours is zwaar en wordt al te gemakkelijk onderschat, dus die kennis hadden we wel in ons voordeel. Toch was de verrassing groot dat we met 14min voorsprong de fakkel mochten doorgeven aan de loper. En zo volgde er onverwacht een zware opdracht! Hoe moesten we dat tactisch aanpakken, want het eerste achtervolgende team had een snelle marathonner in dienst en deze liet onze ruime voorsprong zeer snel verdwijnen? Gelukkig bleef onze run-star verstandig on feet en hield hij extra reserve in de tank. Het venijn zit zoals altijd in de staart. De laatste ronde kwam zijn versnelling en tegelijkertijd krijgt onze achtervolger een enorme dreun. First Relay Team ! Proficiat !

Speciale dank en felicitaties aan Elke en sponsor Huls die deelnamen voor Team Riemst. Zij wonnen de mixed-relay titel.

Tussendoor ook een proficiat aan Geoffrey, Erwin en Erik die succesvol een Ironman individeel afwerkten.

Keep on training !

Mario Appermans