Elke

 

Om het jaar 2014 mooi af te sluiten laat ik jullie graag kennis maken met Elke, moeder van Seppe, manager bij Golazo en één van onze eerste dames bij Triatlon Team Limburg.

 

Elke, vertel eens wat over je sportverleden

 

Op 6-jarige leeftijd ben ik begonnen met voetbal bij de jongens in Spouwen. Toen ik 12 jaar was ben ik overgestapt naar het meisjesvoetbal. Daarna heb ik bij Herk Sport, Standard Luik, Kumtich en Oud-Heverlee gespeeld. In deze periode heb ik ook een tiental A-caps voor de nationale ploeg verzameld en was ik kapitein van de U19. Normaal zou ik in 2000 vertrokken zijn naar de Verenigde Staten maar door een zware knieblessure was mijn droom niet uitgekomen, Dit was ook ineens het einde van mijn ”carrière”. Op dat moment studeerde ik ook Lichamelijke Opvoeding in Leuven.

 

Hoe ben je dan uiteindelijk bij triatlon terecht gekomen … en waarom koos je voor onze club ?

 

Via een aankondiging in ”Dertien”. Daar las ik dat men op zoek was naar dames voor Start to triatlon (Irongirls). Na 1 jaar start to triatlon ben ik dan lid geworden van ETL.

 

Je bent nu moeder van Seppe en hebt een veeleisende job bij Golazo … waar haal je de energie om nog aan triatlon te doen ?

 

Triatlon is voor mij pure ontspanning, Ik vind het drie leuke sporten en als je ze dan nog eens samen kan beoefenen dat maakt het nog boeiender. Ik vind het heel belangrijk om nog aan beweging te doen en door triatlon heb je een gevarieerd sportprogramma.

 

Door je job zit je steeds met je neus in de sportevenementen … zorgt dat niet voor een soort verzadiging ?

 

Nee zeker niet. Ik vind sport en sportevenementen zeer boeiend en het is prachtig om zelf aan sport te doen en mensen aan te zetten om te sporten. Het is een passie die ik niet snel beu zal worden. Ik vind het zelfs zeer interessant om naar sportevents te gaan die Golazo niet organiseert.

 

Wat zijn je persoonlijke tri-doelen voor 2015 ?

 

Ik heb mij ingeschreven voor de Xterra France (découverte). Ik denk dat dit een prachtig event is waarbij je reizen en sport mooi kan combineren. Met enkele clubleden zal ik ook meedoen aan de Iron Man trio in Luxemburg (90km fietsen)

 

Heb je nog andere sportieve dromen die je graag verwezenlijkt wilt zien ?

 

Triatlon is voor mij echt ontspanning en ik ben niet meer zo gebrand op het presteren. Voor mij is het belangrijk dat ik aan leuke wedstrijden kan meedoen in een aangename omgeving met het hele gezin erbij.

 

Welke raad kun je andere dames meegeven om het tri-leven en real-leven vlot te laten verlopen ?

 

Zorg dat je het graag doet en als je iets met tegenzin doet kan je het beter niet. Geniet van de trainingen en de wedstrijden.

 

Heb je nog iets anders dat je graag wilde meedelen aan onze lezers ?

 

Laat je niet teveel beïnvloeden over wat anderen denken en doen. Doe wat je graag doet!

 

En tot slot … een vraag waar alle moeders graag over spreken … Hoe gaat het ondertussen met Seppe ?

 

Seppe is een vrolijk gastje van 15 maanden oud en we beleven heel veel plezier aan hem! Ik kijk er al naar uit als ik met hem kan gaan lopen in de velden, fietsen
in de bossen en zwemmen. Maar alleen als hij het graag wil doen natuurlijk ;)!!