Steven talks : Indeland triatlon

Zondag 25 juni stond ik aan de start van mijn 2e halve triatlon. In Damme haalde ik vorig jaar een tijd van 5u03 en daar wilde ik dit jaar minstens 15 tot 20 minuten van af pitsen.

Om 10u15 werd het startschot gegeven voor het zwemmen. Gelukkig met wetsuit! Ik startte op de 3e rij ongeveer en kon de 1,9km zonder veel problemen afwerken. Ik klokte af op 34 minuten. Daar was ik best tevreden mee.

In de 1e wisselzone volgde mijn slechtste onderdeel van de dag. Bij het inchecken kreeg ik te horen dat de wisselzone niet genummerd was en dat iedere atleet zelf een plaats mocht uitkiezen. Als een rookie had ik deze plaats niet goed in mijn hoofd geprent, waardoor het een tijdje zoeken was. In totaal heb ik 8 minuten over de wissel gedaan.

Het gaf me wel een boost om de verloren tijd op de fiets goed te maken. Ik had meteen een goed gevoel en haspelde de eerste 20km (deels gestuwd door de wind) af tegen 41 gemiddeld. Het 2e deel van het parcours was een pak lastiger. We kregen nu de wind vol in het gezicht, en er kwamen nog een 3-tal kuitenbijters kort na mekaar met percentages rond 10%. Ik bleef wel continu atleten inhalen. De 2e ronde verliep zowat hetzelfde en zat er niet zoveel verval op. Eindtijd voor de 88km: 2u25 – gemiddelde snelheid 36,2. Ik lag dus op schema voor mijn verhoopte eindtijd.

De wissel van het fietsen naar het lopen verliep veel vlotter. Ik wist nu wel mijn plaats goed zijn en kon snel starten aan de afsluitende 20km. Ik wilde enthousiast starten aan een tempo rond 4min10-4min15. De eerste 10km heb ik dit kunnen aanhouden, maar dan kreeg ik het moeilijk. Het tempo zakte en ook mentaal was het doorbijten. Die rotwind begon me nu echt wel de keel uit te hangen. Enfin, ik slaagde er toch in om onder 1u30 te blijven.

Onder de finishboog klokte ik mijn Garmin af en zag ik tot mijn verbazing 4u38 als eindtijd! Ondanks de lastigheidsgraad had ik mijn verwachting toch nog ruim overtroffen. Ik ben dan ook super tevreden naar huis gekeerd. Volgend jaar 4u30? 4u25?

IMG-20170625-WA0009