Hoy Beste JTTL’ers,

Ons seizoen 2016 zit er zo goed als op, eerst en vooral aan iedereen een dikke proficiat met de afgelegde progressie dit jaar !!! Patrick Lefevbre mag het weten, these are my champs, this is my team ? 0p de bijgevoegde foto van ons weekend Mont Ventoux, Orange : Wat nog niet was, is bewaarheid geworden :

13336136_1120446114642871_4449858630856458952_n

Mont Ventoux was voor mij het weekend van het jaar, eerlijk gezegd, … !!! Where Champs meet champs !

Na de halve van Deinze in augustus, en 2 maanden wat kalmer aan, nu toch weer eens aan de start voor een wedstrijdje trailrun. Vorige week in Schinnen was het me niet gelukt om aan de start te geraken; dit weekend kwam me goed uit om op zaterdag te gaan Trailen in Argenteau, een dorpje kort bij Visé. (Dankzij Jolien had ik weet van deze trail, anders had ik er niet gestaan.)

Bij aankomst, tot mijn verbazing, was ik vorig jaar al tot op deze locatie verdwaald gefietst…. Ik vond het toen al een heel aantrekkelijk plaatsje. De start en inschrijving zijn in een doodlopend straatje, ergens midden in het bos, met een aantal vijvers kort in de buurt.

De trail was heel stijl, waardoor het deelnemersveld heel snel uit elkaar lag. Bijna 400 hoogtemeters op amper 13 km, dat heb ik nog nooit gedaan. Je kon starten voor zowel de 6km als de 13 km. de split was verderop op het parcours. Met een eindtijd van 1u20min was ik 64ste geworden op ruim 200 deelnemers. Ik kan niet zeggen dat ik niet alles gegeven heb, jawel. de benen wilden niet meer op het einde. Een aanrader om eens als clubactiviteit in te plannen, wat mij betreft.

Graag wil ik binnen 14 dagen de beartrail aanvatten, 15 km of toch 25 km mss… Ik wil hebben dat het offroad trailen me veel interessanter is dan het deelnemen aan wegwedstrijden. Na bijna anderhalf jaar ontsteking op mijn achillespees ben ik erg argwanend geworden aan beton en asfalt.

Groeten Theo