Wim talks : T3 in Retie

34906546_617671561919149_176477813895856128_o

Afgelopen zondag stonden we met het TTL-T2-team aan de start van de sprint in Retie. Een individuele drafting wedstrijd waar elke plaats van de teamleden verrekend en opgeteld wordt in een aantal punten.

Het weer is al enkele weken aan de warme kant dus het zwemwater van het kanaaltje was meer dan voldoende opgewarmd zodat het zonder wetsuit zwemmen werd. Niet echt een probleem vond ik, zo wordt het zwemmen nog wat ‘eerlijker’.

Eenmaal in het water leg ik me op de derde rij, zodat ik vlot meekan in de flow van de snelle zwemmers die voluit vertrekken en ik geen overbodige energie verspil. Het zwemmen verliep vrij vlotjes en na 750m hijs ik me zij aan zij met Joris de ladder op.

In de wissel is het ook vrij relax, geen wetsuit dat uitgewrongen moet worden, dat is ook eens leuk. Nieuweling Julian zien we uit de wisselzone vertrekken na een super zwembeurt, Joris en ikzelf zijn samen de wissel uit om wat achterstand goed te maken op de fiets.

De benen komen onder stoom en we kunnen met een paar mannen goed ronddraaien zodat we vrij snel de omvangrijke groep van Maarten in het vizier krijgen. Eenmaal dat we de aansluiting gemaakt hadden viel het tempo stil. Niemand had nog zin om deze grote groep van zeker 25 man op sleeptouw te nemen en voluit te rijden. De snelheid was bij momenten zo traag dat het wel leek op een ritje richting Scherpenheuvel om een kaars te branden.

Als we bijna aan de wisselzone zijn is het zaak om goed vooraan te zitten in het peloton zodat we niet gehinderd worden bij het keren en draaien vlak voor de wisselzone. Dit lukt vrij goed en we kunnen met drie TTL’ers samen aan het lopen beginnen.

Ikzelf neem de eerste loopronde van de 5km voor mijn rekening, Maarten neemt daarna even de kop over maar kende een mindere dag in het lopen door een kramp in de kuiten. Ronde twee was het de beurt aan Joris, waardoor dit een prima teamwedstrijd geworden is! Tijdens het lopen was de drukkende hitte in de windstille dorpskern niet echt leuk. Gelukkig waren er een heel aantal buurtbewoners die een tuinslang op hun oprit hadden gezet en zo voor verkoeling zorgden.

Bij het schrijven van dit verslag verneem ik dat we tweede team zijn geworden vandaag en dat we opklimmen naar de derde plaats in de klassement! Super!

Volgend weekend gaan we met het team naar Antwerpen voor de volgende editie. Ik ben benieuwd wat we daar kunnen neerzetten.

 

Groeten

Wim