Jan Talk : Ironman Vichy

IMG_2949

Na de ontgoocheling in Zürich was het zaak om snel de knop om te draaien en een nieuw doel stellen om de opgebouwde conditie niet zomaar verloren te laten gaan.  Ik had verdorie hard en veel getraind en wilde niet dat al dat werk voor niets zou zijn geweest.

Eerste keuze was IM Italië maar die was helaas uitverkocht.  IM Vichy dan maar.  Exact 4 weken na Zürich en qua verplaatsing best te doen.

Inschrijven, verblijf regelen en blijven trainen.

Tussendoor nog even buikgriep en Pukkelpop maar dat mocht de pret niet drukken.

27 augustus en dus raceday waren rap daar.

Watertemperatuur 25.7° en no wetsuit swim.  Daar was ik eigenlijk wel blij mee en het was ook nog een rolling start dus geen gedrum.

Twee rondjes zwemmen die vlot verliepen in 1u04m.

Een eerste wissel die traditioneel niet zo snel verloopt en dan de fiets op.

Wat een verschil met Zürich… Hartslag onmiddellijk onder controle en vlot een stevig (voor mij toch) tempo kunnen aanhouden.  Goed kunnen eten en drinken en na een dikke 5uur en 176km terug aan de wisselzone.

Tweede wissel verloopt ook al traditioneel iets sneller en op naar de marathon.

Het was een hele dikke 30°+ en geen noemenswaardige wind.  Ik moest van in’t begin al mijn verhoopte tempo naar beneden bijstellen.  Vanaf km 12 wordt het al zwaar en ik dacht van: ’t zal toch weer niet waar zijn’… ;-)

In het begin van de derde ronde (na 21 km) krijg ik precies een beter gevoel in de benen.  Niet dat dit dadelijk in een sneller tempo te zien was maar het kopje werd toch weer wat geruster.

Uiteindelijk is elke marathon in een Ironman zwaar en heb ik toch stevig op mijn tanden moeten bijten maar al bij al niet stilgevallen en de marathon vlot kunnen uitlopen in 3u27m.

De aankomstzone was er een om duimen en vingers van af te likken.  Veel volk op de tribunes aan weerszijde van de aankomst en lekker veel lawaai.

Ik was dan ook dik tevreden met een aankomsttijd van 9u41m08s.

Goed voor een 46e plaats algemeen en een 7e in de agegroup.

Jammer genoeg niet goed genoeg voor een Kona slot maar dan weet ik weer waarvoor ik in 2018 mag trainen…

 

Thanks aan iedereen voor de support op welke manier dan ook…