Meteen naar de inhoud

Triatlonopleiding in Martinusschool Bilzen

– Set up

Martinusschool Bilzen, waar men een sterk programma heeft inzake talentontwikkeling en ETL, triatlonclub in Bilzen met uitgebreide jeugdwerking bundelen de krachten om jonge triatleten de kans te geven om aanvullend op de schoolse loopbaan hun triatlontalent maximaal te laten ontplooien.

Door de integratie van studie en sport krijgen de leerlingen veel meer ontwikkelingsmogelijkheden. We winnen tijd en energie omdat de trainingen tijdens of aansluitend aan het schoolgebeuren gekoppeld worden.

We hebben een continue opvolging, een uitgebalanceerde trainingsplanning en iedereen krijgt een individueel plan onder begeleiding van gediplomeerde trainers.

– toelatingsvoorwaarden

Er gelden geen fysieke eisen om toegelaten te worden tot deze opleiding. Wel verwachten we dat de deelnemers gelicentieerd zijn bij de VTDL en dat zij minstens aan 3 Flanders Cup jeugdwedstrijden (triatlon) deelnemen.

In principe is het mogelijk om vanaf het eerste jaar secundair onderwijs in deze richting te stappen. Indien nodig wordt het trainingsprogramma extra aangepast aan de belastbaarheid van de jonge atleet.

Het spreekt voor zich dat elke deelnemer zich ten volle inzet om zowel een positieve houding op gebied van STUDIE en SPORT voor de dag te brengen.

– schoolrichtingen

De opleiding triatlon kan zowel op ASO, TSO als BSO gevolgd worden. Zie deze link voor het opleidingsaanbod (zie studieaanbod) : http://www.martinusschool.be/msgo

– internaat

De school heeft een internaat ter beschikking (Tongeren) waar momenteel al veel van de leerlingen van de opleiding paardrijden verblijven. Meer info hieromtrent kunt u via de school zelf bekomen.

– benodigdheden voor leerlingen

 • Zwemmen : zwembroek, zwembril, badmuts, zoomers, centrale snorkel
 • Fietsen : fietskledij, helm en een veilige koersfiets (fiets kan op school gestald worden)
 • Lopen : loopkledij, loopschoenen
 • Andere : fitnessmatje

– schoolmateriaal

 • Dit is specifiek aan de gekozen opleiding

– planning van de trainingen & integratie met JTTL

 • De schoollessen starten om 8h40 en eindigen ten laatste om 16h20. De internen kunnen aansluiten bij de clubtrainingen van JTTL (zie schema) en leerlingen mogen ook in het weekend participeren in de clubwerking.
 • Het trainingsaanbod kan te belastend zijn voor jonge en onervaren atleten en moet daarom ten alle tijde aangepast worden aan het belastingsniveau van de deelnemer.
 • Het zwembad (25m bad) ligt op 8min wandelafstand van school.

Trainingsplanning :

MaDiWoDoVrZatZon
SchoolSwim
7h15-8h15
Swim
7h15-8h15
Swim
7h15-8h15
Bike
14h40-16h20
Run
14h40-16h20
Bike
12h45-15h00
Run
14h40-16h20
Prive/
Club
SwimSwimSwim
Run
Bike

Trainingsinhouden :

 • Run = run economy = stabilisatie, looptechniek, korte duurloop, kwaliteit, testing, persoonlijke feedback
 • Swim = zwem efficientie, stabilisatie en flexibiliteit, videofeedback, testing
 • Bike = leren in groep rijden, materiaal gebruik, omgaan met verkeer, souplesse en tempowerk
 • JTTL : de lln uit de buurt of internen kunnen op di en do + in het weekend aansluiten bij de triatlonclub JTTL
 • Vrijdag = mogelijk tot recuperatiedag, zeker voor diegenen die in het weekend nog clubtraining hebben of voor wie het programma nog te zwaar is.
 • Samenwerkingsverbanden met clubtrainer of persoonlijke trainer zijn nodig om tot een optimale triatlonontwikkeling te komen.
 • Indien leerlingen met een topsportstatuut toetreden zal de topsportcoordinator van de VTDL ingeschakeld worden en komen er topsporttrainers de betrokken leerling ondersteunen

Meer info kunt u bekomen via mario@jttl.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *