Succesvolle zondag voor Triatlon Team Limburg

Na onze picknick en open-water-swim van vrijdag, onze Ironkids van gisteren in Riemst waren we vandaag zowel in Geel als in Retie actief. Onze jeugd zwom vandaag de examenstress van zich af met dikke podiumplaatsen op de 500m. Knap werk !

De volwassenen gingen namiddag door naar Retie en Wim schreef hier een leuk verslagje over :

Wim Talks : T2 series in Retie

Vandaag stonden we aan de start van de derde manche in het T2 circuit: een sprint triatlon waar met alle teams samen starten, dus geen klassieke ploegentriatlon waar elk team afzonderlijk zijn ding kan doen tegen de klok.

Dit maakte dat we tactisch wel goed te werk moesten gaan. Ons team bestond uit Maarten, Yitse, Jan, Joris, Nico, Pieter, Mario en mezelf.

Maarten kon als snelste zwemmer met de kopgroep mee en zich laten meedrijven op de fiets. Mario en Yitse werden als troefkaarten ingezet op de fiets. Aangezien dat Yitse na het EK van afgelopen weekend wat rustiger aan kon doen werd afgesproken dat hij niet hoefde te lopen maar wel ons team zo goed mogelijk naar voor moest brengen op de fiets. Dit samen met Mario (die in de voormiddag al een leuke 8km had gezwommen) om zo Jan, Joris en mij af te zetten aan de kopgroep en de loopbenen zoveel mogelijk te sparen. Tot zover het plan.

Het water was nog juist wetsuit waardig, ongeveer 22 graden. De 750m werd gezwommen in een vrij smal kanaal. Yitse en Maarten leggen zich in het midden van de groep, de vier anderen helemaal links tegen de kant. Het start signaal gaat af en we zijn vlot weg. Ondanks het smalle kanaal is het nog vrij comfortabel zwemmen. Als laatste van ons team kom ik uit het water en wissel samen met Jan.

Snel de fiets op want we moeten gaan achtervolgen. Na een 200m zien we dat Mario ons al opwacht. Vanaf dat moment was het gewoon diep in de beugel en maken dat we het wiel van Mario niet losten. Het gaat snel op het vlakke parcours, niet veel later zien we de groep van Yitse en Joris al rijden. Eenmaal de aansluiting gemaakt kon Yitse mee zijn ding doen. Mario en Yitse rijden de longen uit hun lijf om ons naar voor te brengen. Na de tweede ronde zien we de kopgroep, Mario en Yitse gooien de handdoek na hun meer dan verdienstelijk kopwerk en ik steek een cartouche af om met Jan en Joris de aansluiting te maken naar de groep van Maarten. Eenmaal in de kopgroep, wat een vrij omvangrijk peloton was , werd vooral veel rondgekeken en een paar uitvallen gedaan die nergens toe leiden. Iedereen was zich aan het voorbereiden op het allesbeslissende lopen.

Maarten en ik zijn eerst uit de wissel, Joris en Jan volgen kort achter ons. Ik moet even zoeken om het juiste tempo te vinden. Gelukkig passeert Joris die in een stevig drafje passeert met nog een atleet. Dit had ik juist nodig om terug een versnelling bij te schakelen, ik kan op 20m blijven hangen en we diepen onze voorsprong op de andere teams uit. De finish is er eindelijk.

Joris loopt als eerste teamlid over de streep, gevolgd door mezelf, Maarten en Jan. Goed voor plaats 7,8,9 en 17. Even afwachten hoeveelste we geƫindigd waren omdat de puntentelling nog gedaan moest worden, maar al vrij snel kwam de uitslag: ETL gaat lopen met de dagoverwinning! Nu blijkt ook dat we ook op de eerste plaats in het algemene klassement staan, met tien punten verschil op TRIGT en 3PT. Dat gaat nog spannend worden!

Ook Nico en Pieter maakten er een mooie wedstrijd van, zij hadden een vrijbuitersrol en konden hun eigen koers … euh … race varen.

Dank aan de supporters die ons vooruit schreeuwden, en dank aan het team voor een geslaagde wedstrijd.

Op naar de volgende!

19400152_10209972134280134_8318066588698738049_n

De jeugd in Geel @KempischKanaalZwemmen

19429960_718177821640428_6489431868866964245_n

The oldies in Retie