23/12/2016 : TOEKOMST

Kerstmis staat dit weekend voor de deur. De tijd vliegt, 2016 is al weer bijna afgelopen en de voorbereidingen voor 2017 lopen volop.

Een perfect moment om even stil te staan bij de afgelopen periode. En het mag gezegd, 2016 was binnen onze club een heerlijk jaar. Sinds we duidelijk onze visie begonnen te verwoorden is er een enorme verandering gekomen in onze dagelijkse werking :

Wel en dan was er ook nog de onmisbare steun van onze sponsors die ons met meer dan alleen maar centen ondersteunden in onze clubwerking. Ik ben vooral dankbaar voor onze hoofdpartner. Zij staan met een heel team voor ons klaar en aan het roer tref je een toffe en charismatische triatleet.

We gaan 2017 dan ook met volle goesting tegemoet. En het ziet er nu ook weer rooskleurig uit. Ik wil hier absoluut geen goed-nieuws-show opvoeren, want al deze veranderingen kwamen er niet zonder slag of stoot. Een paar jaar geleden was mijn ambitie om de grootste club van Limburg te worden. Een ledenbestand van vlotjes boven de 200 leden was de doelstelling. De ervaring heeft echter geleerd dat massa niet voor kwaliteit zorgt. We lieten toen iedereen toe. Ze kwamen van heinde en ver voor onze trainingsprojecten. Maar wat leverde het op ? Wat bracht het als meerwaarde voor onze club ? Niks. Ik was op een bepaald moment zelfs beschaamd voor wat er zich speelde onder mijn leden. Dit kon absoluut niet de bedoeling zijn en operatie kuis-de-boel-eens-goed-uit maakte zijn intrede. Toch was dit een zeer nuttige periode voor onze vereniging. We hebben duidelijk onze visie leren aflijnen. En dankzij deze leidraad zeeft de ledenpopulatie zich vanzelf.

Wat met 2017 ?

Nogmaals, al deze verwezenlijkingen komen niet vanzelf. We moeten echt dag over dag onze visie blijven bewaken en onze netwerken blijven soigneren. En dit is een taak van ieder lid ! Als we weer die kleine ergernissen door de vingers gaan zien krijgen we terug negativiteit. Ik roep op om dit niet te laten gebeuren en vraag ambassadeurs voor Triatlon Team Limburg. Engageer je op je eigen manier, met je eigen talenten, met je eigen mogelijkheden. Wees betrokken bij je club. Een club ben je samen. En daarom willen we de lidmaatschappen ook in die sfeer van betrokkenheid sturen :

De jeugd krijgt volgend jaar 30min meer zwemwater per week. Nieuw in 2017 is dat hun VTDL-licentie in het lidgeld is inbegrepen. Voor de rest slaan we dezelfde weg in als 2016. Op een plezante manier de basisbeginsels van triatlon aanleren.

De volwassenen¬†worden ambassadeur van de club. Je bent zoveel als mogelijk aanwezig op de trainingen (dus ook lopen en fietsen), je komt helpen op al onze events (of neemt deel), je spreekt in een positieve stijl en je probeert andere triatleten te overtuigen van het unieke in Triatlon Team Limburg. Je hebt misschien wel een bijzonder talent dat nuttig is. Zo helpen er leden mee aan bvb onze website, spelen paramedisch personeel op onze events, komen jeugdtraining geven, bieden zich aan als redder, leveren via hun netwerk/job prijzen en sponsors aan … Iedereen van ons kan op zijn eigen manier een helpende hand zijn. Triatlon is meer dan enkel zwemmen, fietsen en lopen. Het is een way of life en gaat over persoonlijkheid en waardering voor jezelf en voor anderen. In het lidgeld van de volwassenen zit een SPORTA verzekering. Wens je een VTDL-licentie dan moet je deze nog bijbestellen.

Op naar een spetterend 2017 !

#TriatlonTeamLimburg

 

mission

 

trainingfilosofy