MTB – toertocht Brandweer Bilzen

Het mag ook eens iets zijn dan een wedstrijdverslag…bij deze een kort verslagje over hoe multifunctioneel een mtb toertocht kan zijn.

Het parcours in Bilzen lag er lekker vettig bij na de regen van afgelopen nacht, dit ging dus glijden en glibberen worden. Op de singletracks is het heerlijk om de fiets de vrije loop te laten. Niet gaan wringen want dit werkt averechts. De ideale training wil je in het najaar wat aan je stuurmanskunsten werken! 

Pittige korte hellingen (we zitten hier niet in de Ardennen) waar de intensiteit omhoog gaat wil je boven geraken, gevolgd door vlakke verharde stukken. In deze periode van het jaar de ideale training: korte prikkels en veel herstel!

Modder en zwaar lopende stukken waren veelvuldig aanwezig. Voor diegenen die kracht willen bij kweken…de ideale training!

Een andere omgeving dan ¾ van het jaar op asfalt te rijden en klakkeloos kilometers te maken onder het motto “de kilometers in de benen te hebben”.  Mentale opkikker dus!

And last but not least: de groepssfeer tijdens deze ploeterpartij was supertof!! Dit gaan we zeker herhalen komende periode! 

Ik heb bij deze uiteenzetting nergens een negatief punt kunnen vinden. Een all-in one of win win situatie dus!

Groeten

Wim

Aanvulling : Komende zaterdag Day and Night Ride in Bilzen :-)