IMG_0494

Het tri-seizoen is nog maar net ten einde of we gingen al met een groepje naar de hoofdstad om er een pittige 21km te lopen.

Zeker leuk omdat ons eigen Elke dat organiseert en ik wel graag zie hoe zij dat allemaal aanpakt … kan ik altijd iets van bijleren … ook al heeft ze “iets” grotere evenementen in haar portfolio als die van ons ;-)

Samen met Mark, Guy en Wim namen we deel aan de 21km. Dit als testcase en startmoment voor onze voorbereiding op de marathon van Firenze eind november. De bedoeling was om met veel overschot te lopen en aan de finish te kijken hoe fris de benen nog waren en welke tijd we daarbij wisten neer te zetten. Aan de finish konden we alle vier tevreden terugblikken op onze doorgedreven training.

De wedstrijd zelf was fenomenaal … +8000 starters, knal door Brussel, zeer veel volk langs de omloop, bekende en onbekende supporters, veel straatmuzikanten, goede bevoorrading, zeer vriendelijke vrijwilligers, een ZEER pittige omloop, super loopweer (motregen) en een knallende finishlocatie. Ook de afhandeling van de sporttassen verliep super efficiĆ«nt. Je moest niet zoeken waar de tas afgegeven moest worden en aan de finish stonden de trucs netjes klaar om je tas terug op te halen. Een pluim waard !

Zeker vermeldenswaardig is het feit dat kersvers lid Ghlenn in Brussel zijn eerste marathon liep. Op dat parcours die tijd neerzetten is voor een rookie en jonge knaap toch zeer knap !

Bedankt voor deze leuke ervaring … op naar Firenze !

Mario