14/11/2016 : Joris talks : Marathon Kasterlee

Met nog 4 weken te gaan tot  de Bello Gallico heb ik de marathon van Kasterlee ingepland. Ideaal moment om de conditie te testen, zonder tot het gaatje het gaan (als training weet je wel). Verder is het de eerste wedstrijd met mijn nieuwe salamon s-lab speed schoen. Super snelle schoen om in de modder te spelen.

Om 10u beginnen zowel de halve als de hele marathon samen. Eerste kilometer klok ik af op 3’50”, maar het voelt zo makkelijk (lage hartslag). Misschien ook omdat het maar 5°C is en ik loop in een T-shirt. Het duurt niet lang of ik vind een goed groepje. Strak tempo in de bossen waar ik duidelijk in het voordeel ben met mijn trail schoenen. Nog strakker tempo op de tussenstukken waar de minimale demping van de schoen snel is te voelen in de kuiten.

Met het keerpunt in zicht bedank ik de loper op de halve marathon voor het tempowerk en passeren Jelle en ik op 1h24. De tijd maal 2 teken ik meteen voor. Helaas is er nog een ronde te gaan. Nog een tijdje houden we tempo hoog, maar na 28k zit ik alleen op 2 minuten van de volgende. Hetzelfde tempo aanhouden, vergt meer energie en van een doorgedreven training kunnen we zeker niet meer spreken.

Met nog een paar kilometer te gaan en een plaats opgeschoven denk ik alleen maar aan consolideren. Het is mooi geweest voor vandaag. Helaas roept een enthousiaste toeschouwer dat ik 30” achter zit op de derde. Echt kl*te, maar een kans op het podium laat je niet liggen. Op de laatste lange helling zie ik hem voor mij, 30” lijkt me optimistisch, maar ik probeer.

Met nog 500m te gaan, sla ik 2 vliegen in 1 klap. 3de stek en een mooi boeketje voor Karen.

Volgende afspraak: olne-spa-olne op 27 november.