Jordy vertelt hier zijn verhaal over de sprinttriatlon van Geel (10mei 2015):

Jordy

” Na enkele keren zwaar gecrasht te zijn tijdens de loopnummers in Bilzen 111, IM 70.3 Luxemburg en Den halve van Damme, was het duidelijk dat de lange loopafstanden het probleem waren in 2014. Na enkele eerlijke gesprekken met de coach was het duidelijk dat onze visie dezelfde was en daarom hadden we beslist om het over een andere boeg te gooien in 2015! In de plaats van meteen de lange afstanden aan te vallen, gingen we voor de snelle en harde short distance wedstrijden waaronder hoofdzakelijk de sprint triatlons, om eerst sneller en sterker te worden zodat we daarna de afstanden kunnen vergroten als we er klaar voor zijn.

Na een inloopperiode zoals iedereen in november en december, begonnen we in januari dan met meer specifieke trainingen. Wat volgde waren wekelijks harde, pittige trainingen waarvan vooral de looptrainingen pijn zouden doen. Wegens de nieuwe looptraining op donderdag, waarin de eerste maanden veel tijd aan techniek werd besteed, zagen we al snel progressie met een nieuw PR op de vijf kilometer tijdens de kerstcorrida in meeuwen (5km). Dit motiveerde alleen maar om hard te blijven werken. Al gauw begon het weer te kriebelen en mochten de wedstrijden eraan komen.

Afgelopen zondag, 10 mei, was het uiteindelijk zo ver. Omstreeks 13u zou de 1/8ste triatlon van Geel op gang geschoten worden.
Na een niet zo ideale voorbereiding de laatste week kwam ik toch met een beetje twijfel aan de start.
Na een goede opwarming voor de wedstrijd dacht ik dan maar even aan de motiverende woorden van de coach eerder in de week en het wedstrijdplan dat hij me had meegegeven. Dan maar het water in en wachten op het startschot, dat lang duurde wegens wat vertraging.
Maar dan uiteindelijk was het zo ver! Vol aan gegaan tijdens het zwemmen, een goed tempo gezocht, en ik kwam uiteindelijk goed uit het water rond de 25ste plaats.
Met een lekker gevoel de trappen op en het lange stuk naar de wisselzone lopen, wat veel tijd gaf om de wetsuit uit te doen ;-).
Zo snel mogelijk de fiets opgekropen en terecht gekomen bij twee andere atleten. De samenwerking was dik in orde en ronddraaien was dan ook geen probleem, de wind daarentegen werkte niet echt mee. Dit zorgde ervoor dat het veel moeite kostte en er een groep van 8-9 man ons inhaalde, wat ik helemaal niet erg vond.
Hier lekker uit de wind gaan zitten (het voordeel van stayeren) en meegereden om de benen wat te sparen, met oog op het loopnummer waarin ik het vooral goed wou doen.
Goed de wisselzone in en na een snelle wissel rond de 22ste plek beginnen te lopen. Zoals afgesproken probeerde ik zeer snel te vertrekken, maar de benen voelden niet zo lekker aan en ll snel staken twee andere atleten me voorbij. Hierdoor had ik de indruk had dat het niet echt snel vooruit ging, maar ik bleef echter mijn eigen tempo lopen en na een kilometer of twee begonnen de goede benen te komen. Het begon beter en sneller aan te voelen en het tempo ging daadwerkelijk nog wat omhoog, waardoor ik uiteindelijk nog enkele voorliggers kon oprapen.

Ik finishte uiteindelijk als 21ste in 1u00m31s na een zeer degelijke wedstrijd, al had ik graag onder het uur gefinisht :-).
Maar wat primeerde was het goede gevoel tijdens de wedstrijd en het loopnummer dat ik uiteindelijk afwerkte in 18:40.
De trainingen hebben duidelijk hun effect gehad en we kunnen met vertrouwen naar de volgende wedstrijden toeleven.

Ook nog proficiat aan Laurien, die een tweede plaats behaalde bij de dames, alsook aan alle andere JTTL atleten die gefinisht waren!”