Mijn passie voor sport is begonnen bij het fietsen. Na enkele leuke beklimmingen en uitdagingen, begon het te kriebelen naar meer. Via collega’s ben ik in contact gekomen met triatlon. Dit wekte onmiddellijk mijn interesse, enige probleem: ik had nog nooit crawl gezwommen of gelopen. Gebrand om dit te kunnen ben ik begonnen met iedere dag in het zwembad door te brengen. Gestart met een half baantje crawl en zo iedere week er iets meer. Dit werk heeft achteraf zijn vruchten afgeleverd, want nu is zwemmen mijn beste onderdeel. Ook mijn eerste kennismaking met lopen was moeizaam, maar voelt nu ook iedere week beter aan.

Nu ik de drie nodige onderdelen voor triatlon onder de knie begin te krijgen, leek het mij leuk aan te sluiten bij een triatlonclub.  Op deze manier ben ik vanaf 2016 begonnen in Bilzen. De begeleiding die je krijgt en de leuke groep brengen je training onmiddellijk naar een ander niveau.

Op een van mijn eerste zwemtrainingen in de club kwam Wendy met het idee om als vrouwenteam mee te doen aan Swimming Genk op 31 januari. Een 4x400m estafette wedstijd voor het goede doel. Onmiddellijk heb ik hierop ingestemd en ons vrouwenteam was een feit. Wendy, Birthe, Els en ik gingen een team vormen.

Met vier teams van triatlonteam Bilzen zijn wij afgezakt naar Genk. Wij waren aangenaam verrast dat onze zwemtrainer Ludo daar was om ons te steunen en onze tijden op te meten. Na enkele baantjes inzwemmen en andere reeksen ons vooraf te zien gaan was het eindelijk onze beurt. We hadden beslist dat ik als eerste van ons team zou zwemmen, want mij toch wel wat stress bezorgde aan de start. Eenmaal het start signaal had ik het gevoel dat ik onmiddellijk als laatste zwom van de 5 banen. Na 300m zag ik dat een meisje in de baan naast mij was aan het verzwakken, dit gaf een boost om die laatste 100m nog even door te zwemmen. Bij het aftikken bleek dat ik als 2de was aangekomen, met een tijd van 6m10. Hierna was het de beurt aan Birthe, Wendy en Els.

Allemaal tevreden over onze prestatie zakte we af om nog iets te drinken en na te praten met de andere teams. Tot onze verbazing werd ons damesteam bij de prijsuitreiking nog uitgeroepen tot de eerste plaats. Waarna we met een voldaan gevoel naar huis keerde!

 

12705579_451746208283592_4191331434618034061_n

Jolien in actie tijdens de LPM12km