Naast een indrukwekkende teamprestatie @IM Maastricht werd Jens gisteren knap 11de in de halve van Eupen. De vorm zit bij Jens terug super, want eerder lukte hij al een straffe wedstrijd in Kapelle o/d Bos. Hier een korte impressie van die kwarttriatlon :

Op 21 juli begon het tweede deel van mijn seizoen in Kapelle-op-den-bos. Na mijn halve triatlon in Heilbronn heb ik een rustweekje genomen en daarna ben ik terug beginnen opbouwen voor de wedstrijden van deze zomer. De trainingen waren goed verlopen dus ik hoopte wel op een mooi resultaat.

Het zwemmen was zonder wetsuit. Voor mij is dat een voordeel. Ik heb wat meer watergevoel zonder pak. Bij de start was het even gas geven en dan vlug terugvallen op mijn eigen tempo. Ik kon vlot wat plaatsen opschuiven en mij goed positioneren in een grote groep. Na het keerpunt was het tegen de stroming in. Ik zat goed geplaatst in de groep en ik kon zonder enkel probleem de laatste honderden meters afwerken. Rond de 20e plaats kwam ik uit het kanaal.

Op de fiets vond ik meteen een stevig tempo. In de kwart triatlon van Meer had ik moeite om een hoog wattage aan te houden maar in deze wedstrijd ging dit zonder probleem. Het tempo in onze groep lag hoog maar ik kon goed volgen op 10 meter afstand. Na 30km zakte het tempo een beetje. Ik maakte hiervan gebruik om de benen even te laten recupereren voor het afsluitende looponderdeel. Als 18e kwam ik in de wisselzone. Ik had wel wat schrik voor hoe de benen gingen zijn want ik had toch veel energie verbruikt tijdens het fietsen.

De eerste kilometers gingen heel vlot. Ik kon opschuiven naar de 12e plaats. Na de eerste ronde van de 3,3km hoorde ik dat top 10 nog mogelijk was. Ik probeerde mijn hoge tempo aan te houden. Dit lukte nog vrij goed. Op het einde van de tweede ronde liep ik in 10e positie maar de benen begonnen een beetje te protesteren. Ik maakte nog een plaats goed en de 8e was ook niet meer ver weg. Met nog een inspanning probeerde ik in de laatste 300m nog te sprinten voor de 8e plaats maar ik moest helaas net van iets te ver mijn sprint inzetten.

Ik ben zeer tevreden met mijn 9e plaats in dit sterk deelnemersveld. Dit was zonder twijfel mijn beste kwart triatlon die ik tot nu toe heb gedaan. Ik hoop de komende weken de goede lijn door te trekken in de halve triatlons van Eupen en Deinze.

 

JAN4462