Jan Talks : T3 serries @Antwerp

DRVi8IgXkAAT-EY

Op 17 juni stond met de Port of Antwerp triathlon alweer de derde manche van de T3 series tweede divisie op het programma. Het betrof een draft legal kwarttriathlon die helaas voor ons al om 8u30 van start ging.

Ons team bestond uit Maarten, Mario, Joris, Wim, Geoffrey en mezelf.  Lekker vroeg vertrekken en een beetje zoeken naar de parking maar toch ruim op tijd ter plaatse.

De start is in het water met één hand aan het ponton.  Na het startschot is het wel een redelijk gevecht voor je positie.  Het keerpunt staat ook niet echt goed aangegeven dus maar goed dat er een atleet tegen mij zwemt zodat ik toch op tijd terugkeer.  Het terugzwemmen verloopt  een stuk rustiger.  Eens uit het water zie ik Mario voor mij lopen en in de verte sneltrein Joris die volgens mij een minuut uitloopt in de 650m-lange wisselstrook.  Wanneer ik aan de wisselzone kom, zie ik Maarten net vertrekken voor het fietsonderdeel.

Aan de fiets gekomen, is Joris ook net weg en staat Mario ook te wisselen.  Ik doe sokken aan met het oog op m’n Ironman van volgende week (om zeker geen blaren of wondjes aan de voeten krijgen). Intussen is Wim ook aan de fiets en we vertrekken met ons drieën tegelijk.  Mario begint onmiddellijk op kop te sleuren en Wim kan vlot meewerken.  Ik heb het aanvankelijk altijd wat moeilijk in het begin (de leeftijd?) maar kan toch ook mijn deel van het werk opknappen.  We belanden in een groepje van een man of 10 maar ondanks het roepen en tieren vlot de samenwerking niet echt dus geraken we niet meer in de kop van de wedstrijd ondanks dat er af en toe serieuze cartouchen worden afgeschoten.

Na 40km fietsen aan 41km/u komen we in de tweede wissel.  Joris, Wim en ik lopen er ongeveer gelijktijdig weer uit maar het tempo van Joris en Wim is voor mij te hoog gegrepen.  Maarten is intussen al onderweg op het loopparcours.  Mario die zich opgeofferd heeft op de fiets zal de loopproef niet meer afwerken.

Teamcoach Mark (S.) leidt ons gezwind door deze wedstrijd met actuele tussentijden en tips.

Geoffrey heeft helaas de aansluiting met ons groepje niet kunnen maken en werkt zich net achter onze groep in het zweet.

Na een sterke collectieve prestatie finisht Maarten op plaats 6, Joris op 7, Wim op 14 ik op 22 en Geoffrey op 37. Onderweg hoorden we ook nog de aanmoedigingen van ene zekere Roel M. uitvinder van “een moureauke”

Aan WATTS was weer weinig te doen maar volgens mijn telling behaalden we weer zilver.  Dit wil zeggen dat we onze plaats in de top 3 verstevigen.

Nu rust en volgende week mijn hoofddoel van dit jaar.  Ironman Nice…