Almere half distance in telegramstijl :
Swim: 35′ op 2119m
Het zwemmen voelde goed aan, enkel een heel stuk tegen de opkomende zon zorgde voor wat ‘parcours afwijking’ denk ik. De laatste 500m was precies een samenkomst van zwemmers in een trechter, velen stopten plots waardoor ik wat tijd verloor. Al bij al tevreden met de tijd, zeker met 200m meer op de teller :-)
Bike: 92km  2u50
The data ; avg 32,5, HF154, cad 82, avg vermogen: 230W, max gem vermogen (20′): 255W, NP: 239W
Het fietsen ging vlot, zeker de eerste 30km, de wind wat op de zijkant waardoor ik dan een gemiddelde haalde van 34,2. Ondertussen 2x ‘pisstop’ gehouden om toch wat gewicht kwijt te spelen :-)
Helaas was de pret dan redelijk voorbij, we verlieten de kustlijn, richting binnenland met de wind als spelbreker. Ik haalde nog ca 31-32 maar kon dit wel aanhouden zonder echt in het rood te gaan. Uiteindelijk na 92km nog een gemiddelde overgehouden van 32,5. De eerste keer dat ik niet echt dood was na het fietsen en ook dat ik heel wat fietsers kon inhalen was een leuke ervaring. Wel blijf ik er bij dat ik nog meer rendement uit de fiets kan halen, de instellingen van de cockpit zijn nog niet volledig in orde … hier kunnen we dus nog iets tijd/energie winnen.
Run: 21km  2u02
The data : avg 5’50/km   HF173   cad 173
Het lopen bestond uit 3 rondes van 7km. Ik begon redelijk fris aan het lopen, na de eerste ronde voelde ik natuurlijk de benen al wat zwaarder worden. Ik startte aan een tempo van 5’20 – 5’30. Na de eerste 10km zag ik 55′ op de teller. Natuurlijk daarna wat verval maar voor de eerste keer kon ik wel blijven doorlopen zonder krampen of andere dingen. Wel stopte ik aan de bevoorrading om voldoende te drinken maar daarna begon ik steeds opnieuw te lopen.
Eindtijd: 5u42, dus heel tevreden met deze tijd.
Conclusie:
Het zwemmen blijft een status quo waar ik tevreden mee ben. Ik verwacht ook niet dat ik nog veel sneller kan zwemmen.vHet fietsen blijkt beter en beter te gaan. Hier voel ik dat er nog meer progressie mogelijk is, zeker als ik zie wat de wattage nu is na ca 3u stampen tov van ca 6m geleden. Het lopen blijft uiteraard een werkpunt, op 21km moet ik zeker naar ca 1u50 kunnen gaan. Dit lijkt me een realistisch doel voor volgend jaar. Uiteindelijk is er al veel verbetering maar ook hier voel ik dat er nog wat progressie mogelijk is.
Genoeg werkpunten om komende winter aan te werken … zo blijven we bezig en gemotiveerd ;-)