Gisteren was het dan D-Day voor m’n grootste sportieve uitdaging van het jaar. Echter waren de weergoden ons niet gunstig gezind… rukwinden, soms echt wel fel waarbij de fiets plots wat opschoof. Hevige buien met heel veel valpartijen als gevolg, gelukkig bleef ik gespaard, een overzichtje:

SWIM

Ik zat in de laatste wave en ging van start om 10u33, na 29’ tikte ik de ladder aan en klom uit het water. Ik denk één van mijn betere zwemtijden. Wel heb ik steeds het gevoel dat een wetsuit tegen trekt, zeker aan de schouders waardoor nog meer energie verloren gaat. Nochtans goed aangetrokken hoor. Dan een paar honderd meter al lopend naar de wisselzone op de markt. Me op het gemak klaargemaakt en gestart aan een zware fietsrit. Tijd zwemmen met lopen tot wisselzone: 31:17

BIKE

Het parcours was heel bochtig waardoor de snelheid steeds moest worden opgetrokken, op de langere stukken met wind haalde ik vlot ca 37, tegen wind was het heeeel wat minder… Tijdens het fietsen wat serieuze buien over ons gekregen + wind en koude, liever droog en warmer hoor. Tijdens het fietsen voelde ik al het gevreesde verzuren van de bovenbenen… De HF ging de hele tijd tss de 160 en 165, gemiddeld 161. Gemiddelde snelheid: 29,9. Eindtijd fietsen: 2u55:46

RUN

Na het fietsen terug de wisselzone in om te lopen. De eerste km iets te snel vertrokken, daarna liep ik rond de 10/u. Tot rond km9 flirtte ik met de 10/u, daarna was het op, volledige verzuring in de benen zoals op de kwarttriatlons… Af en toe wandelen en me terug op gang trekken was de boodschap. De laatste 10km was echt op karakter, jammer want ik hoopte om niet te moeten wandelen tijdens het lopen. Daardoor zag ik natuurlijk mijn eindtijd slechter en slechter worden… Eindtijd lopen 2u20. Een kwartier verloren, dju.

Eindtijd ½ Deinze: 5u55:46, toch onder de 6u joepie.