Zaterdag 18 juni 2016 om 17:55u, eindelijk van start in een kwarttriatlon, een klein verslagje.

We waren al op vrijdag naar Brugge afgezakt, ik had er een hotelletje gevonden op 50m van de wisselzone en op ca 500m van de zwemstart! Ik denk niet dat dichter nog mogelijk was ;-) ’s Avonds de sfeer wat gaan opsnuiven, pasta gegeten en aftellen naar zaterdag.

Raceday!

Tijdens de ochtend de ene regenbui na de andere, felle windstoten… De buienradar gaf nochtans aan dat het vanaf 14-15u droog zou blijven… Vooraleer de voetbal van start ging, de fiets in de wisselzone geplaatst. Ik had al gezien dat bijna iedereen zijn schoenen en materiaal aan het afdekken was omwille van de gure weersomstandigheden. Ik had echter geluk en stond op de binnenspeelplaats van de school onder een afdak. Na de voetbal ging het richting zwemstart, we hadden er afgesproken met vrienden van mijn vorige triatlonclub (WTDT Waregem). Helaas waren de weergoden niet gunstig, voor de zwemstart gingen de hemelsluizen open … leve de buienradar! Dan maar snel de wetsuit aan en wachten tot ik mocht aanschuiven om te starten. Ik zat in wave 7 van in totaal 15 waves met telkens zo’n 100 tal atleten. Nog voor de zwemstart kregen we te horen dat er al veel valpartijen waren geweest op de natte kasseien, de organisatie vroeg om in de bochten en op de kasseistroken de snelheid te minderen …  Amai dat beloofde dus …

Swim @ 17u55

Ik vertrok aan een stevig tempo om na 100-150m op kruissnelheid te komen. Het eerste waaraan ik na enkele minuten dacht was dat het openwaterzwemmen toch lastiger is dan onze pool in Bilzen … Al bij al kon ik het tempo aanhouden, na 16’30 klom ik uit het water. Het lopen tot aan de wisselzone was gevaarlijk, natte voeten op natte kasseien, dan nog eens een afdaling door een ondergrondse doorgang om tot op de speelplaats te komen … Dit ging niet zo vlot, want toen ik eindelijk aan het fietsen kon beginnen zag ik een wisseltijd van meer dan 5’…

Bike

In de binnenstad was het heel gevaarlijk op de kasseien, na enkele km’s kwamen we aan het kanaal, daar kon tempo worden gemaakt dacht ik. Helaas begonnen we met de wind op kop en wind was er meer dan genoeg! Na de helft van het parcours tegen de wind te beuken, enkele stortvlagen getrotseerd te hebben, het keerpunt… Halverwege de tweede helft werden we een baantje ingestuurd om nog een lus te maken alvorens terug rechtdoor aan het kanaal te komen. De wind kwam precies van alle kanten. Gelukkig had ik een goed fietsgevoel en kon ik redelijk doorstampen, allez voor mijn mogelijkheden dan toch. Na het fietsen van 45km stond de teller op 1u25, gemiddeld 31,6. Daar was ik heel tevreden mee, zeker met alles in acht genomen. Na het afstappen zeker meer dan 100m met de fiets in de hand op kasseien met fietsschoenen, das een uitdaging om niet onderuit te gaan. Terug dezelfde weg afgelegd in de school. Dus weeral veel tijd verloren, wisseltijd 3’40… In totaal dus ca 9’ wisseltijd, toch echt wel veel…

Run

Wat was me dat… ze hadden de laatste dagen nog het parcours gewijzigd, echt een grote catastrofe wat door veel triatleten echt niet kon worden gesmaakt. Straat in, straat uit, denk dat we om de 100-150m iedere keer een straat in moesten, van richting dienden te veranderen… Dan de kasseien, ca 75% van het loopparcours op slecht liggende, gladde kasseien. Dan maar voetpad op, voetpad af … Ik begon te lopen aan ca 11,5 doch het tempo ging er heel snel uit. Iedere keer weer na een bocht proberen om snelheid te halen, zorgen dat je niet glijdt … echt lastig. Ik zag dat mijn Garmin aan het flirten was met een HF van 180-181 … ik wist genoeg ;-) Als je het mij vraagt was dit echt geen loopparcours voor triatleten, eerder voor joggers die willen genieten van smalle steegjes en kasseien. Na ca 52’41 aangekomen op 9,5km. Totaal niet tevreden over mijn looptijd en loopgevoel, want deze had ik me wel anders voorgesteld. Eindtijd 2u44, denk net naast het podium te zijn geëindigd :-)

Na de race goed gaan eten met de vrienden en genoten van enkele lekkere Duvels!

Volgende race: 21/07, kwarttriatlon te Kapellen.