Afgelopen zondag stonden veel clubgenoten op locatie te sporten. Erwin en Willem in Leuven, de jeugd in Zwevegem en de long distance groep in Frankfurt.

Hier het verslagje van Erwin over de halve triatlon in Leuven, zoals een atleet dat naar zijn trainer doorstuurt … een schoolvoorbeeld van juiste info doorgeven. We besparen jullie de grafieken … deze zien er ook schitterend uit. Zowel Willem als Erwin blonken uit in regelmaat (rondetijden en hartslagcurve)

Dag,

Kort verslagje van Leuven waar het zondag regende en hard waaide. Geen ideaal triatlonweer dus.

De afgelopen week goed getraind met op vrijdag nog een 150 km duurrit met ook al een goede tegenwind en een koppelloop van 20 min. Dat was dan om te oefenen ;-)

Ik had Leuven opgevat als een doorgedreven training en heb alles op tempo afgewerkt zonder diep te gaan.

(Wel een paar probleempjes met Garmin : vergeten GPS op te zetten en voor de fietsstart een keer te vaak op lap geduwd zodat ik tijdens overgang 2 aan het fietsen was. Daarna alles op de fiets herbegonnen en correct ingesteld. Vandaar die Garmin file  met 82 km fietsen en 21 lopen.

Zwemmen : achteraan begonnen en continu met lange rustige slagen. Merkte wel dat ik a) mooi rechtdoor zwom b) in groepje meekon. Positieve verrassing : 35 minuten voor de 1900 m toen ik op het trapje klom. Dat is heel snel voor mij (1min50/100m). Nog nooit kunnen presteren.

Wissel ok. Voeg nu tijdens wedstrijden systematisch zout toe aan sportdrank wat maakt dat ik niet om de haverklap moet plassen

Fietsen : ik vind het fietsparkoer van Leuven een rotparkoer maar dat is voor iedereen hetzelfde. Ondanks parkoer en de sterke wind heel gelijkmatig tempo gehouden waarbij ik op de stukken wind tegen heel wat atleten voorbijstak. 2u45min of 32,7 km /u aan IM tempo. Nog nooit zo snel gefietst in Leuven (gemiddelden waren de vorige 4 keren rond de 31- 31,5km) HF 124

Lopen :  1u34 min 139 HF – 13,3km avg   zonder verzwakking maar minder snel dan ik verwachtte. Op het einde nog door Willem voorbijgestoken waardoor ikzelf nog versnelde, kwam korter bij maar kon er niet meer over.

Totaal 5u01 – 181/308 overall en 15/29 bij de 50+

Beste tijd ooit in Leuven

Dus weeral tevreden.

Op naar Luxemburg.

Gr

Erwin