Els Talks :  … alles komt goed (Weert 2018)

Zaterdag 9 juni, een testwedstrijdje om 14u30, dan is er nog ruim tijd om boodschappen te doen, daarna valieske maken, rap iets eten en vertrekken. Dus, niet goed voorbereid vertrok ik iets te laat naar Weert. Ver vóór ik de stad in reed, stootte ik op de eerste wegversperring, een vrijwilliger wees me terug en raadde me aan langs de andere kant van het kanaal naar de zwemstart te rijden. Veel te laat kwam ik aan de zwemstart, wist ik veel dat dit 3km van de inschrijving was!

Dan maar halsoverkop met de fiets mijn rugnummer gaan halen. De tweede wisselzone was nog eens op een andere locatie dus daar kon ik zeker niet meer naar toe. Toen ik mijn fiets in de wissel zette, ontdekte ik dat mijn repen en gels nog in de auto lagen, hopelijk is er voldoende bevoorrading … De referee zei dat ik mijn loopschoenen onder mijn trisuit mocht steken tijdens het fietsen, dus dat was al ok. Een bereidwillige atleet stelde voor om mijn loopschoenen aan zijn vriendin te geven, zij zou ze in de wisselzone zetten. Help, komt dat wel goed?!

Ik was net op tijd aan de start om “Hallo Wendy” te zeggen en weg waren we. Tussen gele badmutsen naar gele boeien zoeken is geen makkie.

Tijdens de eerste fietsronde merkte ik dat er helaas geen bevoorrading was, wat nu gedaan?! Bij de eerste doortocht vroeg ik aan een dame om “Jolien van Bioracer” te zoeken en haar te vragen om wat sportfood te halen. Bij de tweede doortocht stond Jolien daar met repen en gels, thx! Bij het fietsen toch wat ingehouden om voldoende reserve over te houden voor het “gevreesde” lopen.

Oef!! Mijn loopschoenen stonden in de tweede wisselzone op me te wachten (thx aan de onbekende heer!) Ik liep samen met een andere dame de transit uit, ze had mijn gedroomde tempo en een perfecte stapfrequentie. 5km lang was ze mijn “haas” nadien ik moest ze laten gaan maar ik had voldoende mentale focus om niet aan de vermoeide benen te denken en voldaan te finishen.