Weeral een paar kampioenen rijker in onze club … lees hier het verslag van Elien :

Op 21/05/2015 vond het BK sprint triathlon voor politie- brandweer- en hulpdiensten plaats.
Daar we binnen ETL over een steeds groter wordende delegatie “flikken” beschikken konden we op die manier, buiten de zone waarvoor we werken, toch ook een beetje de clubkleuren massaal verdedigen.

Deelnemers van de dag: Jordy – Jan – Bjorn – Elien

We hadden om  11 uur afgesproken bij Bjorn thuis om van daaruit samen richting Hooglede te gaan.
Het materiaal werd met de nodige zorg ingeladen. Daarna pleegde Jan nog een aanval op de broodzak en pot Nutella van Bjorn, alvorens te vertrekken.

Na een lange rit van 2u30 (veel file + een plasstop owv Jan zijn zenuwen) kwamen we aan in West-Vlaanderen. 
Bij de inschrijving kregen we al meteen een liter fles Rodenbach cadeau. (Politie – triathlon – bier… vragen stellen is hier niet nodig.) De sfeer zat er goed in, het beloofde een mooie dag te worden!

Om 15u lag iedereen klaar in het water om te beginnen aan zijn/haar wedstrijd. Voor ons lag 750m zwemmen, 28km fietsen en een afsluitende 4km lopen.

Uit het niets werd er vanuit de achtergrond op een fluitje geblazen en toen Jan voor mij wegschoot had ik, en samen met mij de meeste anderen, pas door dat het startschot gegeven was.

Jan en Jordy kwamen mooi vooraan uit het water. Even later kon ik volgen rond de 6de  plaats en daarachter volgde Bjorn in een groter groepje.
Op de fiets bleven de posities ongewijzigd. Jan en Jordy konden in het fietsgedeelte tegen elkaar  en de 2 kopmannen vooraan verder strijden. Daarachter volgde ik, samen met een onbekende collega. 

Op een parcours met veel bochten en wind was ik vooral blij dat ik mij kon focussen op een goed wiel voor mij.

In de laatste kilometers zagen we een grotere groep, waarin ook Bjorn zat, naderen. We konden hen nog juist afhouden zodat we ook vlot door wisselzone 2  raakten.

Jan had ondertussen in het lopen gouden benen gevonden en vloog bijna letterlijk naar een mooie 2de plaats overall en een eerste plaats in zijn categorie (Goeie bokes met choco?!). Daarachter volgde Jordy op een mooie 3de plaats.
Na een minder loopgedeelte in Bilzen111 kon ik vandaag ook rekenen op goede loopbenen en zo mijn loopgedeelte sterk afsluiten met als resultaat een eerste plaats bij de dames.
Bjorn kwam even later binnen op de 17de plaats in een deelnemersveld van 62 mannen en vrouwen.
  
Proficiat mannen, en als het zo doorgaat staan we volgend jaar misschien met nog meer ETL’ers aan de start ;-)