Midden juni reist Dimitri naar Moritzburg om er op de site van het prachtige kasteel een zware triatlon af te werken. Hieronder zijn verhaal en HIER enkele mooi beelden.

top

De ganse week mooi weer in Moritzburg behalve op wedstrijddag. Bewolkt, onweersachtig, veel wind en 16 graden. Shit!!!!

Gelukkig begon de dag droog. Klokslag 7u gaat het kanon af. Eerste 100m snel en daarna direkt mijn ritme gevonden. Tijdens de eerste ronde zie ik een vijftal meter voor me een groepje. Geraak er pas in de tweede ronde bij. Na 1u02 kom ik met een goed gevoel uit het water. Twee jaar geleden zwom ik hier 1u06. Dus heel content.

Snel proberen wisselen en weg. Het fietsparcour begon dit jaar met een nieuwe aanloopstrook van 9km, daarin al direkt 2 korte klimmen van 8%. De eerste 2 ronden is het bij momenten vechten tegen de wind en regen. In de derde en vierde rij ik achter iemand ( reglementair ) voel me goed, gas open bergaf bergop let ik op mijn wattage. Het vernieuwde parcour is nog zwaarder geworden. Na 191km 5u46 en alles gegeven (1st fietstijd 5u17 da zegt genoeg) in regen en wind mag ik eindelijk van mijne vélo. De benen deden pijn maar de goesting was er om nog ne goeie marathon te lopen.

Begin de marathon op gevoel, bergop benen sparen, bergaf laten rollen. Bewust kijk ik op km 21 op mijn klok 1u44. Super, dit is het tempo wat ik moet volhouden. Na de vierde ronde ( 2 jaar geleden begon hier de hel ) voel ik me nog altijd goed. Ken blijft mij aanmoedigen en voorzien van cola. Bij het ingaan van de laatste ronde ( 7km ) zie ik dat ik 5min/km moet lopen om onder de 3u30 te gaan. Bij het zien van het kasteel nog 2km te gaan zet ik alles op alles. km41 4:39 km42 4:38 marathon 3u29 yesss Na 10u23 loop ik heel tevreden over de finish. Shit dit was een zware wedstrijd. Dit is zonder twijfel mijn beste prestatie op de volledige.

Nu twee weken rust. Welcome mid-season break!

Positive energy = Positive Results

Dimitri