1900765_326612297463651_6306166330950434967_o

Afgelopen zondag … bijna boven op Haute Levee in Stavelot

Danny talks :

“In mijn leven ben ik altijd op zoek geweest naar structuur, balans en gemoedsrust. Als gedreven manager ben ik altijd bezig met zakelijke uitdagingen te trotseren, in het verleden had ik veel stress omdat ik een ongezonde levensstijl leidde. Slechte voedingsgewoontes, sigaretten en alcohol zorgden ervoor dat ik, op 33-jarige leeftijd, 110 kilo woog.

Op 01 april 2012 heb ik mijn U-turn genomen, ik startte met lopen en al gauw liep ik de Ten Miles van Antwerpen en een ½ marathon aan de Maaskant. Lopen was ik al snel beu, ben namelijk extreem van aard, ken geen grenzen en heb continue uitdagingen nodig…wat nu?
Toen leerde ik triatlon kennen, als ongetrainde leek deed ik mee aan een ½ triatlon in Eupen en finishte op 5u46, écht helemaal kapot was ik toen.
Dat was nog eens een uitdaging maar om beter te worden moest ik écht goed gaan trainen.

Ik ging bij een triatlonclub, JTTL, en ontwikkelde mezelf als volwaardige triatleet die, op een gezonde manier, aan wedstrijden kon deelnemen en zelfs mooie tijden kon behalen. Ik had, via een clubgenoot, een voedingsschema gekregen waar ik mee aan de slag ging.

01/05/2013, nu was mijn leven heerlijk, woog nog 86 kilo en had mijn passie in het leven gevonden. Maar ik wist dat ik altijd enorme uitdagingen nodig had, omdat ik extreem van aard ben, dus besloot mij in te schrijven voor een volledige triatlon, Ironman Klagenfurt. Doel was Ironman Klagenfurt te finishen en dan ieder jaar aan één volledige triatlon deel te nemen, op deze manier kon ik me beter ontwikkelen als triatleet en uitdagingen blijven creëren. Maar hoe trotseer ik een dergelijk zware lichamelijke uitdaging op een veilige manier? Ik had namelijk een grote verantwoordelijkheid als manager en als vader, ik had hulp nodig.

Op dat moment startte Mario Appermans, coach JTTL, met een pro-lidmaatschap. Mario wou met dit pro-lidmaatschap mensen begeleiden naar een persoonlijk doel, ik kon niet zonder zijn professionele hulp en schreef me direct in. Ik kreeg een onderbouwd trainingsschema, mijn vorderingen werden regelmatig besproken en alles werd uitgetekend in een realiseerbaar tijdsplan. Er werden lactaat testen afgenomen en ik moest op een piste met een wattagemeter rijden om te zien hoeveel watt ik kon duwen. Met deze resultaten kon men zien hoe ik vooruitgang kon maken.
Ik kwam terecht in een écht team, waar mensen om elkaar geven en het beste uit elkaar halen. Ieder teamlid met haar of zijn talent werd gemotiveerd en aangemoedigd om het beste van zichzelf te geven. Regelmatig werden er extra zwem, fiets –en looptrainingen georganiseerd en gingen wij op stage in Spanje, daar heb ik écht leren fietsen. We gingen ook gezamenlijke sportuitdagingen aan, al deze mensen leefden deze tijd met een focus, met een duidelijk doel in hun leven.

Prachtige gewoon als je ziet dat ik het afgelopen jaar een Health club, genaamd Qlife, heb geopend en terug vader ben geworden van een 3de dochter zonder ergens mijn focus, balans, structuur en gemoedsrust te verliezen.
Triatlon is voor mij een manier van leven geworden, een moment die ik voor mezelf neem om het beste van mezelf te geven, omringd door de natuur en met mensen die hetzelfde doel nastreven, relativeren wat de maatschappij met zich mee brengt, stil te staan bij het leven in de positiefste zin van het woord, het is puur genieten.

Het resultaat was er ook dankzij de nodige inspanningen, de steun en positieve sfeer van het pro-team en uiteraard de professionele begeleiding van Mario, want op 30/06/2014 haalde ik de finish van Ironman Klagenfurt op 10u02.

Over 2 weken, op 13/09/2014, sta ik terug aan de start van een volledige triatlon, nl  in Almere, aard van het beestje waarschijnlijk … ”

Danny