10382988_311211892337025_1317044613050057331_n

Ironman 70.3 Zell Am See Kaprun 31/08/2014.

Met heel veel zin reisde ik naar mijn tweede IM70.3 van dit jaar, mede omdat de eerste in Wiesbaden heel goed was verlopen. Ik wou natuurlijk beter doen maar dan moet alles meezitten hé.

Pas aangekomen en ingecheckt kreeg ik een smske van een atleet die maar niet kan stoppen … onze ancien Erik Thijs. Hij kwam supporteren voor iemand die nog maagd was op gebied van Ironman

Zaterdag naar de racebriefing geweest en alle wedstrijdmateriaal klaar gezet. Even snel snuiten naar de fiets van Marino! Amai wat een bike!

De racedag zelf, ik was tevreden dat we op een normaal uur mochten starten 10u00! Het zwemmen verliep de eerste 10min moeizaam ik vond het water erg koud.
Maar mijn race begint zoals altijd na het verlaten van het water. Eens op de fiets begon mijn motor wel goed te draaien. Na de eerste 20km had ik 45 km/h gemiddeld … toen begon een 13km lange klim, te starten bij een hellingsgraad van 6% en af te sluiten met 15%. Eens dat achter de rug ging ik terug voluit. Na 60km begon het hevig te regenen. Wat een slecht weer ! Na 90km kwam ik totaal verkleumd van de fiets en was ik zeeeeer tevreden dat ik kon beginnen te lopen.

Er stonden nog weinig fietsen in het park en dat gaf me een broodnodige boost. Maar helaas … de eerste 7km gingen moeizaam. Ik moest zelfs twee keer stoppen voor een sanitaire stop. Na 10km zat ik op 45.50min. Ik stelde me toen in op gewoon finishen en de eindtijd is niet meer belangrijk te vinden. Vanaf toen kwam ik beter in mijn ritme en liep nog een halve marathon van 1h33min.

Eindtijd : 4h45min en 22st in mijn agegroup, 162overall. Uitendelijk mag ik dan toch best tevreden zijn met dit resultaat.

Deze wedstrijd verliep in een zeer mooie omgeving en was super georganiseerd. Zeker een aanrader voor volgend jaar want dan gaat hier het WK door.

Het doen van dit soort topevents smaakt naar meer en dan is het best jammer dat het seizoen bijna gedaan in!

Zeer veel dank aan mijn trouwe supporters Ariane, Milan en onze dog Ergo!

Danek