Birthe startte vorige week in haar eerste lange afstandstriatlon. Hier haar relaas :

“Vorige week was het zover, Bilzen 111: mijn eerste wedstrijd dit jaar en meteen ook een eerste langere afstand dan dat ik tot nu toe gewoon was te doen. De laatste weken was de voorbereiding echter niet ideaal, amper gelopen wegens een blessure aan mijn enkel. Ook wist ik niet hoe ik die 100km op mijn tijdritfiets mij zouden afgaan. Het gedacht was dus vooral: kijken wat het geeft.. met toch een stiekem doel on te finishen binnen de 4u30 :)

Mooi weer, veel clubgenoten aan de start en langs het parcours: de zin zat er meteen in, samen met de gebruikelijke zenuwen! Ik had me voorgenomen om rustig te starten met zwemmen, wetende dat er nog 100km op de fiets te wachten stonden. Gedurende het hele zwemgedeelte heb ik een goed gevoel en bij het zien van heel wat vrouwen in/achter mij in de wisselzone stap ik met een goed gevoel de fiets op. Dat meten en vergelijken blijft er toch een beetje inzitten ;)

Het fietsen voelt naar mijn gevoel goed aan. De nieuwe positie is nog steeds wat wennen maar ik kan zonder last een tempo aanhouden waarvan ik tevreden ben. De eerste twee fietsrondes fietst ik iets meer dan 1u/ronde.. sneller dan verwacht, en ik voel me goed.. tot het noodlot toeslaat. In de laatste 20km neem ik een drempel iets te onvoorzichtig en hoor meteen het niet zo fijne “pssssshhh”-geluid. Als we dan zoiets voorhebben, meteen tegoei: 2 platte banden. Eventjes balen :) Na een kleine stilstand terug de fiets op en denkende dat ik nu echt wel bijna laatste ben is de motivatie flink gedaald. Toch zie ik aan de overkant van het kanaal nog enkele fietsers en geen Wendy & Joany als groene vlag te bespeuren..

Aan de wisselzone staan nog enkele supporters die naar mijn gevoel iets te hevig aan het roepen zijn.. “2x platgereden” roep ik nogal nors ;)

Tijdens het lopen wordt mijn humeur al snel wat beter als ik merk dat ik geen last aan mijn enkel ondervind en nog wat mensen kan inhalen. Ik finish op 4u33min, net buiten mijn vooropgestelde tijd maar als ik dan zie dat ik rond de 15 à 20 minuten stilgestaan heb dan ben ik heel tevreden.”