Een tijdje geleden kwam Sylvia, mama van Yordan, met enkele vragen over het organiseren van een triatlon terecht bij Mario. Atletiek Maastricht wou voor eigen leden op recreatieve basis iedereen de kans geven om kennis te maken met triatlon.  Met enkele bruikbare tips ging Atletiek Maastricht aan de slag en werd “TriAMlon” geboren.

Maarten werd in het team van Jean Paul gevraagd als zwemmer … JP wou zijn Sylvia, organisator, verrassen met een topteam ;-)

Achteraf waren er nog twee teams die op zoek gingen voor een zwemmer, dus Mario zwom voor de oudste deelnemer van de atletiekclub en Merel zwom voor het team van Martine, een vriendin van Sylvia. Goud en zilver werd behaald !

Enkele weken geleden kregen we de kans aangeboden om in een aparte wave te starten met 10 atleten, wel buiten registratie. Superleuke teambuilding … dus de kosten werden door de club gedragen. Het enige wat de atleten moesten doen … go and race !

Om 9u15 doken de eerste atleten van ons in het buitenzwembad … Sebastiaan wachtte zo lang mogelijk om in het koude water te duiken ;-)

Aan de start : Toby, Julian, Yente, Sebastiaan, Maxime, Merel, Maarten, Nico, Theo en Raf.

9u30 : het startshot wordt eindelijk gegeven en het is duidelijk dat zwemtrainer Ludo sterk werk geleverd heeft dit seizoen. Coach Mario stond langs de kant en zag dat het goed was.  Bij de wissels verliep het bij de ene al wat vlotter dan bij de andere … nog wat werk voor de boeg !

Er werd vlot gefietst en mooie looptijden werden behaald.

Voor Toby, Sebastiaan en Julian was dit hun allereerste triatlon. Welkom in de wereld van triatlon !

Een welgemeende dank gaat uit naar Aurélie die vandaag de persoonlijke assistent van Maarten was … zij gaf als de beste zijn horloge aan bij het verlaten van het zwembad !

Het was een supertoffe, sportieve voormiddag !

Thanks, Sylvia en team, om ons te laten meegenieten van jullie mini-event ! Vandaag was overduidelijk : triatlon is meer dan medailles en podia !